Arboretum


Magnolia grandiflora

Cat.: Magnòlia

Magnoliaceae


Descripció: Arbre perennifoli, robust i de 18-30 m. d'alçada en estat silvestre. La capçada és aovada o piramidal, bastant regular i densa, i amb branques de color rovellós i piloses. L'escorça és llisa i grisàcia.

Fulla: Les fulles senceres, amb pecíol, de forma oval, aovada, obovada o forma de llança, mesuren de 12 a 15 cm. de longitud i són d'un intens color ataronjat en el dors. Flor: Flors fragants, obertes de principis a finals d'estiu al nord d'Europa. Quan estan totalment obertes mesuren uns 20-25 cm. d'ample. Són de color blanc pur o un xic cremoses, i olor agradable. Estams púrpures, molt nombrosos i disposats en espiral. Presenten de 6 a 12 pètals una mica carnosos. Fruit: És verd-ataronjat, cilíndric i d'uns 5 cm. de llarg. Fruit aovat que recorda a una petita pinya de plàtans, amb nombrosos carpels que s'obren longitudinalment pel seu dors.

Fenologia, origen i distribució: Floreix entre els mesos de maig i juliol, per bé que de vegades floreix entre l'agost i l'octubre. És natiu del sud dels E.E.U.U. .

Utilitats: Arbre ornamental cultivat en els parcs i passejos; és molt apreciat en jardineria.

INDEX ARBORETUM Malus domestica