Planta herbàcia


Saccharum officinarum

Cat.: Canya de sucre, canya dolça, canya de mel.

Graminaceae


Descripció: Perenne, de 6 m. d'altura. La tija és massissa, de 2-8 cm. de diàmetre; desfullada en la part inferior i amb una amplia panícula d'espigues petites en l'extrem.

Fulla: Estretes i llargues, amb la part inferior convertida en una beina que envolta la tija, i la superior laminar. Les fulles neixen d'un nus de la tija, separades del superior i de l'inferior pels respectius canons dels entrenusos buits. Flor: Les espigues de la panícula presenten cadascuna d'elles 2 flors, la inferior és estèril i la superior té estams i pistil. Fruit: Quan en té és molt petit.

Fenologia, origen i distribució: Floreix segons els països, i en els límits de la seva àrea amb Espanya no solen florir. Originària dels països intertropicals d'Àsia.

Utilitats: De la canya dolça se n'extreu el sucre després d'un procès d'elaboració. El sucre va destinat a l'alimentació, indústria farmacèutica i licoreria, entre d'altres sectors.

INDEX HERBÀCIES Saxifraga spp.