Planta medicinal


Mentha x piperita

Cat.: Menta

Cat.: Menta

Labiades


Descripció: Planta plurianual. Producte de l'encreuament entre la Mentha aquatica i la Metha spicata. D'olor intensament aromàtic. Mesura fins a uns 80 cm. d'alçada.

Fulla: Fulles ovades, allargades o lanceolades, clarament peciolades, apuntades, de vores dentades i dèbilment piloses pel revers. Flor: Flors rosades en denses inflorescències espiciformes de 4-6 cm. de llarg, i molt sovint interrompudes en la part inferior. Desenvolupa nombrosos esperons subterranis i aeris.

Fenologia, origen i distribució: Floreix des de finals de primavera fins a mitjans d'estiu. La recol·lecció té lloc des de mitjans de primavera. Molt cultivada a tot Europa.

Utilitats: Estimula la producció de bilis en les cèl·lules hepàtiques i el buidat de la vesícula, té efectes desinfectants en casos de processos de descomposició d'estómac i intestí amb diarrea; aconsellable també en casos de mareig degut al seu efecte tranquil·litzant sobre les mucoses gàstriques i intestinals; correctiu del gust en les mescles amb altres plantes.

INDEX MEDICINALS Rosmarinus officinalis