Cicle Inicial a escena

 
Títol:
 EL FOLLET MALALLET
Fitxa tècnica:
  Nombre de personatges : 14
  Durada aproximada : 20 minuts
Argument:
En el "País de les Rodones, Triangles i Quadrats" viu un follet entremaliat a qui tots anomenen Malallet. Un dia, Malallet, rega amb un líquid estrany les flors que han de menjar els altres follets. Al dia següent tots tenen unes orelles enormes i han de demanar ajuda a les fades perquè desfacin l’encantament. Les orelles dels follets tornaran al seu tamany normal quan passi l’efecte de la poció màgica però les fades decideixen preparar una brometa a Malallet per donar-li una lliçó i que deixi d’amoïnar els altres follets ...
Personatges:
 - El follet Malallet es pot considerar el protagonista de l’obra encara que el seu paper no sigui massa extens.
 - Els altres set follets estaran interpretats per la resta dels nois. Són tots igual d’importants.
 - Les sis fades seran interpretades per les noies. Són totes igual d’importants.


Tots els follets, excepte Malallet, parlen sempre en el mateix ordre, és a dir, el follet 4 parlarà sempre darrera del follet 3. Amb les fades passa el mateix. D’aquesta manera tots sabran fàcilment darrera de quin personatge els tocarà intervenir.
 Imatges:
follet1   -   follet2

 
 
Títol:
LA PAPALLONA SENSE COLORS
Fitxa tècnica:
Nombre de personatges : 16
Durada aproximada : de 20 a 30 minuts
Argument:
En un bosc hi ha una papallona que no para de plorar perquè les seves ales són negres.  Les altres papallones del bosc volen ajudar-la. Però com ? Després de pensar i pensar decideixen fer un viatge fins el "País dels Colors" on ...
Personatges:
- Una papallona amb les ales negres.
- Set papallones amb les ales de color.
- Set colors diferents.
- El Rei dels Colors. 


En aquesta obra tots els personatges són protagonistes. Destacarà  el Rei dels Colors al tenir un paper una mica més llarg. S’haurà de triar un nen eixerit i amb veu forta. 
Les noies faran de papallones i els nois de colors per la qual cosa és molt fàcil ampliar i reduir el nombre de personatges.
Imatges:
papallona1 - papallona2 - papallona3 - papallona4  -  papallona5

 
 
Títol:
LA LLETRA AMB SOMMI ENTRA
Fitxa tècnica:
Nombre de personatges : 33
Durada aproximada : 30 minuts
Argument:
Una mestra està farta de que els seus alumnes no vulguin aprendre a llegir i a escriure. Llavors entra en acció la Fada Lletrada que, amb l’ajuda d’uns bombons màgics, transporta els alumnes fins El País de les Lletres. Quan els nens les veuen desfilar davant d’ells, acompanyades  d’objectes que contenen les diferents lletres, comproven que ...
Personatges:
Aquesta obra ha estat escrita per ser representada unint l'alumnat de dues aules, siguin o no del mateix nivell. Per exemple es pot fer servir, per ser representada per Educació Infantil i Cicle Inicial.
Es poden dividir en tres grans grups:
- Els o les alumnes més grans. Poden fer de mestra (o de mestre), d’alumnat i de Fada Lletrada (o de Bruixot Saberut) ja que el seu diàleg és més extens. El nombre d’alumnes pot variar depenent dels actors i actrius de que es disposi.
- Les lletres. Poden estar representades per l’alumnat d’edat mitjana. Els seus diàlegs són curts però semblen embarbussaments, ja que cada lletra utilitza paraules que contenen el o els fonemes que representa. El seu nombre també pot variar amb facilitat.
- Els objectes. Poden estar representats per l’alumnat més petit. Els seus diàlegs també són curts i fàcils de aprendre. Poden variar amb facilitat, sempre d’acord amb les lletres del grup anterior.
Imatges:
lletra1   -   lletra2   - lletra3
Tornar pàgina principal
Pàgina educació infantil
pàgina cicle mitjà
Pàgina cicle superior