Cicle Superior interpreta

 
Títol:
 LA BODA NO RODA
Fitxa tècnica:
  Nombre de personatges : 13
  Durada aproximada :  60 minuts
Argument:
En una família de classe mitjana-alta es planteja, per sorpresa, la boda de la filla gran (la Maripí) amb el seu nuvi (el Lolo), un noi sense ofici ni benefici, vestit de cuir negre i amb cadenes penjant pel coll. Els pares de la Maripí no estan gens d’acord amb aquest enllaç però, quan comproven que la seva filla es casarà amb o sense el seu consentiment, decideixen convidar el Lolo i els seus pares per parlar-ne.
    Quina és la sorpresa de tothom quan ...
Personatges:
- La Maripí : És la núvia. Jove, eixerida i acostumada a fer el que vol. És l’ullet dret del seu pare, l’Ignasi. 
- El Lolo : És el nuvi. Mostra dues personalitats ben diferents: la de  "passota" i la de noi molt ben educat, fill dels comptes.
- L´Ignasi :És el pare de la Maripí, d’en Julià i de la Liliana. Negociant i interessat. Vol el millor per a la seva filla però, si va acompanyat de bens materials, ho troba perfecte. 
- La Maruja : És la mare de la Maripí, d’en Julià i de la Liliana. No posa mai cap problema; sempre li sembla bé el que diuen els altres.
- En Caietà :És l’avi de la família (pare de la Maruja). Modern, amb esperit jove i lliberal, fins un cert punt. 
- La Trinitat : És la mare de la Maruja i, per tant, la dona d’en Caietà. Serena, assossegada,  sempre fa reflexionar els demés. 
- La Leonor: Germana de la Maruja. Mai no s’ha pogut casar. Creu que encara és una noieta jove. És molt romàntica i sentimental.
- La Liliana :Germana de la Maripí i d’en Julià. Només pensa en vestits nous i festes de societat. 
- En Julià : Germà de la Maripí i de la Liliana. És presumit i egoista.
- La Petra : És una amiga de la família. Molt distingida i també molt tafanera.
- En Rodolfo :Pare del Lolo. És un compte dedicat al negoci del petroli. Molt seriós i distingit.
- L´ Adoració : Mare del Lolo. És una comtessa i, per tant, molt distingida.
- Mossèn Jesús : Mossèn principiant que no encerta una : tot li surt mig malament


D’aquests personatges, la Maripí,  l´Ignasi i la Maruja són els principals, els que tenen un diàleg més extens.
 Imatges:
boda1   -   boda2   - boda3

 
 
Títol:
HE ARRIBAT A LA TERCERA EDAT
Fitxa tècnica:
Nombre de personatges : 9
Durada aproximada : 60 minuts
Argument:
La Maria , una dona de certa edat ha estat abandonada fa un parell de mesos pel Vicente, amb qui es va casar fa quaranta anys. Ella li truca constantment per telèfon per demanar-li que torni a casa. La negativa del seu marit ha provocat que es trobi immersa en una gran depressió que augmenta dia a dia. L’Arnau, el doctor, i la seva gran amiga Raquel li  recomanen que ...
Personatges:
    - Maria : És la protagonista de l’obra. Es veu sorpresa per la marxa del seu marit qui ho era tot per ella i cau en una profunda depressió. De moment no sap viure sense ell, ja que estava avesada  a fer sempre el que ell manava. Mostra un caràcter submís, en un principi, i un altre dominant al final de l’obra. 
   - Vicente : És el marit de la Maria. Desvergonyit, vividor,... Abandona la seva dona per marxar amb la seva secretària. 
   - Miquela : És la minyona de la Maria. Sempre vol ficar el nas en els assumptes de la família. Té un caràcter molt fort i no es deixa manar fàcilment. 
   - Arnau : És el metge de la família. Coneix molt bé a tots els seus membres . S’agafa les coses amb tranquil·litat . Li agrada donar bons consells i, sobre tot, que li facin cas.
   - Raquel : És l’amiga íntima de la Maria. Coneix a la Maria des de l’infantesa. Aconsella la Maria, juntament amb l’Arnau. És pausada, tranquil·la i sensata. 
   - Bernat : És el fill gran de la Maria. Es pensa que per aquest motiu tothom li ha de fer cas, sobre tot els seus germans més petits. No accepta una negativa per resposta. És advocat.
   - Alexandre : És el fill mitjà de la Maria. Vividor i desvergonyit com el seu pare. Només pensa en ell mateix. És molt interessat i sempre ha de treure profit de qualsevol situació.
   - Guillem : És el fill petit de la Maria. Té el mateix caràcter que ella, per la qual cosa  s’entenen de meravella. 
   - Eduard : És un jove monitor de gimnàstica contractat per la Maria per posar el seu cos en bona forma física. 
Imatges:
edat1   -   edat2   - edat3

 
 
Títol:
DUES VEGADES LOTO
Fitxa tècnica:
Nombre de personatges : 13
Durada aproximada : 45 minuts
Argument:
Aquesta és la història d’una família de classe mitjana d’allò més normal. A partir d’una notícia d’un diari, el matrimoni format per la Joana i en Marià (aprofitant una reunió familiar amb motiu de l’aniversari de l’àvia Montserrat)  decideix fer creure a la resta dels personatges que ha guanyat molts diners jugant a la loteria primitiva. Cada personatge reaccionarà segons la seva personalitat. Quan la Joana i en Marià es tornen a quedar  sols pensen com se’n surtiran i ...
Personatges:
- La senyora Montserrat:: És l’àvia de la família.Té tres fills: la Joana, l’August i la Pepeta. Viu amb la seva filla Joana i el seu gendre Marià al que no estima gaire. És una mica protestona i només vol al seu fill August.
- La Joana és la filla de la senyora Montserrat i està casada amb el Marià. Té dos fills, el Fabià i el Sergi, i una filla, la Laia.
- En Marià està casat amb la Joana. Es dedica al negoci de les assegurances.
- En Fabià és el fill de la Joana i en Marià. És molt ben cregut i conformiste.
- El Sergi també és fill de la Joana i el Marià. No està content amb res i sempre protesta.
- La Laia és la filla del Marià i la Joana. És tant protestona com el seu germà Sergi. 
- L’August és el germà de la Joana. Es dedica al negoci dels ordinadors i li va força bé. És l’ull dret de la seva mare, la senyora Montserrat. Està casat amb la Mercè i té un fill, en Jordi, i una filla, la Neus.
- La Mercè està casada amb l’August i no li cau gens bé a la seva sogra, la senyora Montserrat.
- En Jordi i la Neus són els fills de l’August i la Mercè. Estan acostumats a tenir tot el que volen i menyspreen als seus tiets i als seus cosins.
- La Pepeta és la filla de la senyora Montserrat. Està casada amb el Martí i té una filla, la Teresa. Li agrada presumir de la seva posició econòmica davant de la seva germana, la Joana.
- El Martí està casat amb la Pepeta. Es dedica a la construcció i li va força bé.
- La Teresa és la filla del Martí i la Pepeta. Igual que els seus cosins ,en Jordi i la Neus, també està acostumada a que no li falti de res.


Així dons, en aquesta obra intervenen un total de tretze personatges. Segons els alumnes que hagin de participar en la representació es pot reduir o ampliar el nombre de néts o el nombre de fills de la senyora Montserrat. Si encara ens faltessin personatges podríem afegir un avi, una minyona , uns amics íntims de la família,...
En quant als diàlegs podrem condensar-los (en cas de supressió d’algun personatge) o inventar-ne d’altres (en cas de creació de nous personatges) sempre que el sentit de l’obra no variï.
Imatges:
loto1
Tornar pŕgina principal
Pŕgina educació infantil
Pŕgina cicle inicial
pŕgina cicle mitjŕ