Els blocs i la seva aplicació a l'aula
 
Mòdul 2
  Inici
 

CREACIÓ D'UN BLOC A BLOGGER: Inserir imatges

   
   
  Inserir imatges
   
 
Quan parlem d'incloure una imatge fixa dins de la redacció d'una entrada podem establir 2 tipus d'estratègies diferents. Qualsevol d'elles és vàlida i caldrà fer servir la que més s'adigui amb els nostres coneixements i necessitats de treball
   
 
1.- El mètode més senzill passa per fer servir la icona de fotografia que ens ofereix el menú de redacció de l'entrada. Cal tenir preparada, en mida i format, la imatge que anem a fer servir, de forma que només calgui cercar-la.
   
 
- Redactarem el text i farem clic a la icona
 
- Apareixerà una nova finestra. Cercarem la imatge dins del nostre equip. Al mateix temps definirem la mida de les imatges i la seva posició (centrada, a l'esquerra o a la dreta).
   
 
   
  - Automàticament, l'aplicatiu farà que la nostra imatge es carregui en el servidor de Blogger i es configuri el "codi html " que fa que es vegi la imatge:
 
   
 
   
  - I veurem el resultat abans de publicar la entrada:
 
   
 
2.-La segona estratègia passa per enllaçar una imatge de la Xarxa. Per seguir aquest procediment, igual que en el primer cas, fem clic a la icona de la imatge en el moment de redactar l'entrada.
 
Quan apareix la finestra de configuració anem a la part de la dreta, on ens convida a fer servir un URL, és a dir, el lloc a la xarxa on hi ha la imatge que volem.
   
 
   
 

Podeu inserir imatges vostres, però també podeu cercar-les a la Xarxa. En aquest cas, heu de citar sempre la procedència.
En aquesta pàgina http://flickrcc.bluemountains.net/index.php trobareu un magatzem d'imatges que no estan subjectes a drets d'autor. Introduiu una paraula clau al camp de cerca i tindreu al vostre abast imatges lliures de molta qualitat.
Per copiar-les, només heu de posar-vos sobre la fotografia, clicar el botó dret i copiar-la al vostre ordinador (Anomena i desa o Copia l'enllaç al disc).

   
  Trobareu més imatges en aquest enllaços:
 
   
  Vegeu: Aplicacions Web 2.0 (imatges)
 
   
  Font: Comunicació i audiovisuals a internet