CONCLUSIÓ

Un cop finalitzada la pàgina web puc dir que he après a fer anar el Dreamweaver MX, no perfectament, però podria confeccionar-ne una altra sense l’ajuda de ningú.

Vaig triar d’utilitzar aquest programa de creació, però no ha estat l’únic que he usat. A més, al llarg de la construcció de la web m’he vist obligada a fer anar altres programes, de tractament d’imatges, per exemple, com ara el Paint Shop Pro i el Photoshop per poder arreglar algunes fotos, retallar-les, pintar-les... he fet anar bastant internet, per buscar imatges que pel meu poble o les rodalies no podia trobar, a internet també he buscat fons de pantalla o icones (com les fletxes).

A part d’utilitzar altres programes m’he vist obligada a buscar persones que em poguessin ajudar, però l’ajuda no ha estat molt gran ja que les persones que he trobat no m’han pogut ajudar massa perquè no han sabut respondre les meves qüestions. Quan m’he trobat en situacions com aquesta, si provant de fer el que pretenia vàries vegades no me n’he sortit, he optat per canviar la manera de fer-ho.

Quant a la lletra, no he tingut gaires problemes, la dels títols l’he fet més gran i més “cridanera” que les altres, l’emprada en les parts redactades és la normal, la que s’acostuma a utilitzar en els treballs, ja que crec que una lletra estranya no s’hi adiu.

Les imatges tampoc m’han portat gaires problemes, perquè quan he necessitat retocar-les he utilitzat els programes que ja sabia fer anar. En canvi, la música, ha sigut la que m’ha portat més problemes que els altres aspectes ja que algunes cançons no anaven com volia que anessin, les inseria de la mateixa manera, tot idèntic, però no hi havia play/pausa. Finalment ho vaig poder solucionar.

He pogut fer tot el que m’havia proposat al principi, utilitzar el material que m’havien cedit i ampliar-lo. No hi ha hagut grans ampliacions teòriques però si bastants de visuals (i sobretot auditives, perquè a l’antic treball no n’hi havia), ja que no havia cap informació més, enlloc, sobre mossèn Anton Navarro i tampoc no calia ampliar-ho massa. Altres modificacions que hi he hagut de fer han estat canviar material de lloc o de l’apartat on era.

El fet que hi hagi bastant material visual crec que és un tret positiu ja que una web tota escrita sense fotografies o sense apartats esquematitzats es fa molt pesada i avorrida. Penso que també la música de fons pot ajudar la lectura de la informació que, al final, és el que interessa.

Des del meu punt de vista crec que crear una pàgina web senzilla no és gaire difícil, si t’han ensenyat a fer anar el programa, explicant-te que és cada icona i per a què serveix; sí que és complicat fer-lo anar per primera vegada sense ajuda de ningú ja que diria que és una mica difícil d’entendre i has de saber molt en informàtica per descobrir què vol dir cada cosa; sí que dintre del programa hi ha una ajuda però la veritat és que no serveix de gran cosa, no és gaire entenedora.

El fet d’haver fet una pàgina web i no un treball escrit, comparant-ho amb experiències que he tingut, no sabria dir si és millor o pitjor ja que un treball escrit potser es fa més pesat, depèn el tema costa de trobar informació i estructurar-la, et pots trobar que sigui molt ampli i no sàpigues com retallar-lo perquè quedi bé, però quan el tens fet l’imprimeixes o el guardes on vols i mai tens problemes pel nom dels arxius... En canvi, jo, amb el problema que em trobo moltes vegades és que per fer la pàgina web ho has de tenir tot guardat dintre de la mateixa carpeta i, encara que ho tinguis dintre, si no ho tens desat al programa amb un nom específic, des d’un altre ordinador no es pot veure. Per tant, no saps mai si ho estàs fent bé o no; perquè des del teu ordinador sempre ho veus bé. Encara que no estigui ben guardat, l’ordinador ho reconeix.