20-oct-07

CONTES a la vora del foc
I ara esperarem, amb il.lusió, les presentacions del proper curs 2007/2008!
la màgia dels contes!31/05/07

Avui hem fet l'última sessió de biblioteca del curs amb els grups de cinquè i de sisè. Aquí veieu una fotografia de sisè perquè ja s'han fet molt grans i el proper curs canvien d'aires!
Amb el grup de cinquè hem llegit el llibre "La mare mai no em va dir ..." L'autora és la Babette Cole. Recordeu el conte de la princesa enjogassada?
31/05/07
La Mercè ens ha presentat un conte de quan ella era petita. Fins i tot dintre del conte hi ha unes boletes que ella havia enganxat. Aquest conte es titula "La bruixa endreçada". L'il.lustrador és en Joma (Josep Mª Rius). El coneixeu pels dibuixos de molts altres llibres i també pels còmics del pirates "Cresques" de la Revista Cavall Fort.

31/05/07
En Joan tenia ganes de llegir-nos el llibre "El Papu". Si el Papu, aquell ésser fantàstic amb què es fa por a les criatures. Doncs resulta que les "criatures" no n'han pas tingut de por, si no que han quedat embadalides imaginat la història de l'àvia, les tres germanes, l'exercit, el butaner, la formiga... i el pastís d'aniversari.

La Laura molt concentrada28/05/07
La Laura, just aquest migdia, ha agafat de préstec el llibre "Les coses de la Berta" d'en Roger Collison, de la col.lecció Sopa de llibres. L'ha agafat perquè volia saber de que anava i després ha pensat que, si hi havia una estoneta, el presentaria. Com que avui és l'últim dia, de les sessions de biblioteca d'aquest curs pel cicle mitjà, doncs ho ha pogut fer i aquí la teniu, molt concentrada llegint!

28/05/07La Núria llegint, ràpida, un conte llarg!
La Núria, ja fa dies va agafar de préstec, "Mil años de cuentos" i avui ens ha llegit el conte d'en Barbazul amb la porta de l'habitació que no es podia obrir. Ui!
I no us equivoqueu! No és el pirata Barbablava de les Tres Bessones és en Barbablava de l'habitació secreta.

La Mariona, explicant la història del pirata de la cova28/0507

La Mariona tenia en préstec "Mil anys de contes del mar". I com que li agraden els contes de pirates, ens ha llegit el de la Cova del Pirata. On s'explica la història d'un pirata que deixa de ser... pirata.

A qui veurem aquí?
Doncs veiem a la Laura!
21/05/07
Ens va presentar i llegir el llibre "No sóc rossa i què!"
Diu que aquesta col.lecció li agrada perquè explica coses dels altres nens i pot aprendre coses de la gent, costums com per exemple ser rossa o ser morena.

 

14/05/07

En Rossend ens ha fet imaginar com deu ser fer classe a uns elefants. Ha triat el llibre "Un elefant amb cor d'ocell" perquè li ha fet il.lusió.

14/05/07
En Xavier ens ha presentat els llibres "Per què els ocells volen" i "Per què als nens ens cauen les dents". Diu que els dos llibres li agraden molt. Un li van regalar i l'altre el va bescanviar a la segona fira del llibre de segona mà, durant la diada de sant Jordi.

14/05/07

I la Rosana ens ha fet agafar ganes de menjar XOCOLATA! Ens ha llegit el llibre "M'agrada la xocolata". És que, sempre hi ha una excusa per a menjar-ne! Ha triat aquest llibre i no un altre perquè durant el migdia, el llibre "l'ha cridat".

"Són tremends" o no?10/05/070
En Josep Mª i en Jordi ens han presentat i llegit "Són Tremends". L'autora és Victòria Bermejo. L'han triat perquè és un llibre ple d'historietes curtes i que té unes il.lustracions molt divertides. Ens van llegir "La tímida" i una de molt, molt curta que es deia...
Va... qui ho escriu?

10/05/070

En Pau i la Maria Fuentes ens van llegir el conte "No és fàcil petit esquirol". El van escollir perquè la història és bonica i trista. Tot a la vegada. Les il.lustracions transmenten els sentiments dels protagonistes.

Ai, els trolls simpàtics!10/05/070
L'Ares Alsina ens va llegir més tros del que es pensava del llibre "El pequeño Troll". Va triar aquest llibre perquè té unes il.lustracions molt boniques.

Un troll és un monstre propi de la mitologia escandinava que s'ha popularitzat arreu gràcies a les històries fantàstiques, en especial les de J.R.R. Tolkien i El llibre secret dels gnoms. El seu nom ve d'una antiga paraula nòrdica que significava "màgia". Els trolls tenen un aspecte antropomorf però son lleigs i bruts, tot i que les versions per a nens a vegades els han convertit es una espècie simpàtica. wikipedia.
Quina poooor!4/04/07
En Roger ens va llegir dos històries intrigants extretes del llibre "Nit de fantasmes". La seva tieta li va regalar el llibre. És de l'editorial Timun Mas. Hi ha narracions escrites per diferents autors com Washington Irving i Edgar Allan Poe. L'il.lustrador és Chris Mould. Ens va llegir "Les estatues" i una altra narració. Qui ens vols enviar un email i dir el títol del primer conte que va llegir? Algú? Tu, Roger?
Dins del llibre, hi ha en Martí!27/04/07
En Martí amb molta passió ens ha llegit un bon tros de la carta d'en Septimus. Aquest llibre que té entre les mans té per títol Les cròniques dels dracs i ell l'ha portat aquesta tarda " perquè és molt "xulo" i fins i tot a mi m'agraden els dracs i als meus amics en Joel, en Jordi, l'Hèctor, en Catalin i en Genís també els hi agraden". - I quin tema és més adequat que aquest durant la setmana de Sant Jordi?

Compartint una història!19/04/07
L'Alba i la Meritxell ens han llegit el conte "En Néstor". Però, voleu dir que han llegit el conte que teniu aquí al damunt? Penseu quin idioma deu ser?

Elles l'han triat perquè els hi ha agradat i feia una mica de riure.

26/04/07
En Pol, avui, ens ha llegit un bon tros del llibre

"El meu pare és mestressa de casa"
Ens va dir que l'havia agafat de la biblioteca perquè li va agradar el títol del llibre i els dibuixos.



A partir d'aquest títol vam iniciar un petit debat sobre aquest tema que un altre dia potser continuarem o no.

26/04/07
La Maria i la Ivanna ens van llegir i ensenyar El
llibre el meu gat és el més bèstia. Com la majoria de gats, el protagonista d'aquest llibre, dorm, menja, es renta i ..dorm! Camina per damunt dels fulls de paper on el seu amo acaba d'escriure, deixa les caquetes fora del seu calaix de sorra, fa la migdiada en els llocs més insospitats de la casa... Però també fa coses més sospitoses, com ara no caure de quatre potes o espantar-se si veu un ratolí. Segur que és un gat?

Si vols saber més, clica!12/04/07
La Laia ens ha presentat i llegit el llibre "El cor damunt la sorra". Aquesta història està escrita per en Jordi Llompart i il.lustrada per la Glòria Llompart. Explica la vida de la Jana, la filla d'en Jordi que va morir a l'Africa quan tenia set anys. La Laia l'ha triat perquè li ha semblat molt bonic que un pare escrivís un llibre, a la seva filla, que es va morir.

12/04/07
Quan en Pol ha llegit en anglès el conte de la Caputxeta roja i el llop, es nota que s'ha sentit feliç. I els oïdors i les oïdores hem gaudit escoltant aquest idioma tant "musical". L'ha triat perquè dels llibres que té en anglès és el que més li agrada i perquè les il.lustracions del David Parkins són molt boniques.

12/04/07
La Patrícia i la Maria, L. ens han donat una lliçó d'ecologia llegint el conte "Això no és cap problema"
L'han triat perquè els hi ha agradat la manera d'explicar i resoldre el problema de les deixalles.

29/03/07
En Dídac va recordar quan tenia uns tres anys, llegint el llibre: "En Teo va a casa d'una amiga". Explica el que s'acostuma a fer quan un nen va a casa d'una amiga: jugar, berenar, dibuixar, ...

19/03/07Si vols saber de l'autor, clica
Les Històries de ratolins que ens ha explicat la Laura ens han fet riure, una era "El bany" i l'altre "El ratolí vell".Les il.lustracions són boniques, senzilles i divertides.
19/03/07
La Laia ens ha llegit un bon tros del llibre Història d'un nas. L'autor és en Xavier Nicolau.
Us podeu imaginar el que deu passar quan el Nas es troba amb les Natges?


ahir, avui
16/03/07
Si passeu el cursor pel damunt em veureu en dies diferents!

En Joan ha presentat el llibre "Rellamp, vull ser gran". Recorda que la primera vegada que el va llegir li va fer riure. Però és que veure la cara del lleonet davant del gros rinoceront... pot fer riure a tothom.

I res, que cada cosa al seu temps i que, pas a pas, ens anem fent grans, no cal córrer.
ahir, avui16/03/07
Si passeu el cursor pel damunt em veureu en dies diferents!

La Lorena ha escollit un llibre que, com el del Joan, ha fet riure a petits i grans: "Caram, aquests óssos".
Ens va dir que el va triar perquè el troba divertit i perquè, és clar, que a vegades no s'ha d'entrar a llocs que no són teus.
- Us imagineu si a casa vostra rebeu la visita dels tres óssos quan vosaltres no hi sou?
16/03/07


L'Awa ens ha llegit el llibre "L'eruga vol volar". Tractava d'una erugueta que vivia en un camp de verdures i que es posava a dormir dins d'un capoll. Algú ha dit: "aquestes verdures estan vives!" Un altre: "l'eruga és molt bonica" .
Després d'uns dies l'eruga s'ha convertit en una fantàstica papallona!
12/03/07
Avui la Iris ens ha explicat el llibre "El carreró de les bruixes", editat pel Centre Municipal de Cultura de Cervera. En Lluís Falp és l'autor del conte i la Marga Garcia, l' autora de les il·lustracions.
Diu la història que un dia un nen es passejava amb la seva tieta per Cervera i van passar pel carrer de les Bruixes. Al Nil, que així es deia el nen, no li agradava passar per allà. Va caure i va anar a parar a un temps passat. Llavors li van passar les aventures que explica el llibre. També li va marxar la por al carrer perquè...

08-Mar-2007
La Maria L. i la Núria ens han presentat i llegit el llibre El sultà i els ratolins. Ho han fet perquè les il.lustracions d'aquest llibre els hi van agradar molt. Estan fetes fent servir la tècnica del col.lage. Hi ha personatges fets amb cartes, amb regles de fuster, aixetes,... La història està bé, és divertida.

08-Mar-2007
La Ivanna i la Marta ens han presentat el llibre Allò que sabem i allò que no sabem de la col.lecció Pensa-hi. Ens han llegit dos trossets molt interessants que, de ben segur, ens poden ajudar a reflexionar sobre la necessitat de saber abans de decidir.

La Laura R. ha començat a escriure una novel.la i ens ha llegit el primer capítol. Us en posem un trosset per a que comenceu a tenir moltes ganes de llegir tota la història:

Hi havia una vegada uns nens que es deien Tim i Tam. Un dia van entrar a la casa més terrible del món, una casa encantada. Ells hi van entrar, la porta va fer nyec, els nens es van espantar molt i la Tam va dir:
- Sento passes, tinc por!
- Tranquil.la, jo també tinc por!
I van tornar a sentir: nyeeec i es van tornar a espantar molt. Al final eren el Toni i l'Alexa i van dir la Tam i el Tim:
- Quina sort, pensavem que éreu fantasmes.
Aleshores van sentir unes passes: plaf, plaf!
I va dir l'Alexa:
- Aquest cop no hem estat nosaltres!
- Quina poooor!
... continuaaarààààà????????


02-Mar-2007

La Mercè ha presentat el llibre Glup-Glup al seu grup de sisè i a la meitat de primer de cicle inicial. Aquest llibre explica la història d'un nen, en Tano, que beu molta aigua i li surt per les orelles.
Aquest conte l'ha escrit la Teresa Duran i les il.lustracions són de la Montse Ginesta. La Mercè fa anys que el té i li ha fet il.lusió llegir-lo.

28-Feb-2007

En Daniel ens ha llegit un tros del llibre" Escombres voladores. Servei a domicili."de l'Ann Jungman. Ens va explicar que la seva mare havia deixat el llibre a la seva habitació, es va llegir el 1r. capítol i... ja ho veieu! Aquest llibre explica la història d'En Joe, la Lucy i la Jackie que descobreixen dues bruixes que els diuen que es volen convertir en persones normals. Els tres amics ajuden les bruixes a organitzar l’empresa Escombres Voladores.
Avui l'Alex G. ens ha presentat un llibre que parla de les Civilitzacions. I a més a més ens ha llegit la llegenda d'Osiris. Hem après que els antics egipcis eren politeístes aixo vol dir que adoraven a més d'un déu.

12-Feb-2007

La Rosana ens ha llegit un tros del llibre Ens fem amics d'un dofí . Ens ha dit que tots els llibres d'aquesta col.lecció li agraden molt. Els llibres d'aquesta col.lecció narren aventures que relacionen en Pau i la Laia, amb diferents animals.

12-Feb-2007


08-Feb-2007

La Maria F. i la Patrícia ens han presentat i llegit, el llibre Paraula de cocodril perquè és un llibre molt divertit i han pensat que agradaria molt als seus companys i companyes. Ho han endevinat!


08-Feb-2007

L'Arnau i l'Imanol ens han volgut explicar La cosa que más duele del mundo.
Ens l'han llegit perquè el van veure a la biblioteca i la història els va fer riure, els va fer reflexionar i van pensar que els dibuixos eren molt divertits.

05-Feb-2007
La Carlota ens ha portat un petit llibre que li va regalar fa molts anys, la senyoreta de la guarderia on anava. Explica la història d'unes invitacions que es van perdre.

05-Feb-2007
La Tània a classe ha llegit un tros de la biografia del pintor Vincent Van Gogh i per la tarda, ens ha presentat el llibre que és de la col.lecció de la Gran biblioteca de les tres bessones

05-Feb-2007

En Dídac desitja que us agafin ganes de llegir alguna de les aventures del Capità Calçotets i si és el de l'aventura amb LA DONA DEL MONYO MUTANT, doncs millor que millor. Aquest llibre li va cagar el Tió.

02-Feb-2007

L'Ariadna avui ha presentat dos llibres al seu grup de biblioteca: contes amb animals i les fades (pictogrames). Aquests dos llibres els hi han portar els "Reixos" d'aquest any. Ja veieu la cara de felicitat que tenia aquesta tarda quan ha llegit un trosset de cada llibre.

L'Angels avui ha presentat el llibre de l' Allan Nicholas On vas Guillemí?: la gran història d'un espermatozou petit, petit, als dos grups de cicle superior que avui, 1 de febrer, han estat a la biblioteca. En Guillemí i en Pinxu són dos espermatozous molt espavilats i que els hi agrada molt nedar. En canvi sumar i restar, no gaire. Aquest llibre li van regalar una diada de Sant Jordi i des de llavors li agrada molt. Als que avui amb molta atenció l'hem escoltat, també ens ha encantat.

29/1/07

En Pau, amb molta il.lusió, com tots els contaires que passen per la biblioteca, ens ha presentat i llegit gairebé tot el llibre que explica la biografia d'en Messi: Messi: el "puceta" temible. Ens explica com ho van fer la família d'aquest jugador de futbol per a poder superar la malaltia que tenia des de petit i com ha arribat al club on és ara. En Pau ens ha dit que l'ha portat perquè li agrada molt el futbol.

Vols saber més d'aquests llibres? 29/1/07

La Sarai ens ha presentat i llegit un tros del llibre: Dolça Picarol. L'ha escrit l'Emma Thomson. Hi ha tota una col.lecció. Diu que li agrada llegir-lo i mirar-lo perquè és molt bonic.

29/1/07

I la Laia? Doncs podeu veure que no és pas el primer llibre que presenta. I avui ens ha començat a llegir el de Don Quijote. I ja ho sabeu: "En un lugar de la Mancha..."


26-Ene-2007

La Raquel ha portat el llibre "Diccionari dels rècords dels animals". Li va agradar des del primer moment que el va veure a casa dels padrins. Ens ha llegit un tros que explicava quants ous guardava a la panxa el cavallet de mar mascle i com cuidaven els ous els pops.

vols saber més d'aquest llibre? Clica!
26-Ene-2007


La Cristina ens ha llegit el conte del "Sastre valent" que està dins del llibre "Els contes contats, anglès fàcil amb les tres bessones. Li agrada molt aquest llibre.
"Contes contats: anglès amb les Tres Bessones" consta de 40 capítols en què les bessones parlen en anglès.


A la Ainhoa li ha fet il.lusió presentar-nos:
"El foc de la nit". És un llibre que ha escrit en Toni Villalobos. Explica la historia d'un ocellet que es fa amic d'una eruga. (22 de gener)


L'Alex va agafar de préstec aquest llibre a la nostra biblioteca. Li ha agradat molt. Ah! I té un DVD, on hi ha el rincón de los sabios. (22 de gener)


A la Xènia aquest matí li han regalat aquest llibre de contes. Al migdia s'ha entrenat a la biblio i ens ha llegit: "El ratoncito del campo y el ratoncito de ciudad". (22 de gener)

18 de gener: La Mar ens ha llegit el llibre "En Punxet, l'eriçó", el text està escrit per la Teresa Baqueró, les il·lustracions són d'en Carlos Enríquez i les fotografies d'en Jordi Bas. Hem après moltes coses dels eriçons. Sembla que a la Mar li agraden molt els animals. Se li notava, no?
- Ella ens diu: és un conte per aprendre de la natura. A mi, els eriçons em semblen uns animals molt curiosos i estaria bé aprendre una mica d'ells.
A la biblioteca, en Punxet, també us estarà esperant.

19-Ene-2007

En Fernando ens ha presentat un dels llibres que li han portat aquestes vacances de nadal.

Es titula " L'herència". És de la col.lecció Els vaixells de vapor i l'ha escrit en Jaume Cela que és mestre i escriptor. Quan l'acabi de llegir ja ens dirà la seva opinió. Ens ha ensenyat els dibuixos dels ratolins protagonistes.

La Laia C. ens ha llegit un bon tros del llibre "La Lisa i el gat sense nom". Ens ha explicat que li ha agradat molt i que per això l'ha volgut portar.

Aquest llibre està recomanat per la biblioteca Rosa Sensat per a poder treballar el principi sisè dels drets humans que diu: “L’infant, per al desenvolupament ple i harmoniós de la seva personalitat, necessita amor i comprensió. Sempre que sigui possible, haurà de créixer sota l’emparança i sota la responsabilitat dels seus pares i, en qualsevol cas, en un ambient d’afecte i de seguretat moral i material; llevat de circumstàncies excepcionals, l’infant de tendra edat no serà separat de la seva mare".

La Rosana ha presentat tres llibres! El primer: "La geganta i el corb negre". Ens ha dit de memòria tota una pàgina! El segon, "El ratón Anatol", ens l'ha explicat tot. I el tercer "Colegas en el bosque", aquest encara l'ha d'estrenar.

En Lluís, ens ha llegit el conte dels germans Grimm: "El pagès i el dimoni". Cada dia abans d'anar a dormir llegeix un conte. Quina sort, no?

Avui, 27-Nov-2006, en Marc Vila ha presentat el llibre LA PERLA VERDA. Ho ha fet perquè aquest llibre li ha agradat molt. Pensa que és un llibre per a grans i que la història de les formigues és molt divertida.
La Clàudia ens ha portat un llibre que li agrada molt perquè explica qui és en Merlucín i qui és el dolent que no el deixa anar a l'escola.
La Laia ens ha ensenyat dos llibres: UN CONTE PER A CADA DIA i LES MILLORS RONDALLES. Ens hauría agradat poder escoltar tots els contes i totes les rondalles però n'hem gaudit d'una.
I la Mariona ens ha llegit la recepta per a SER FELIÇ. Un conte que la seva mare té des de fa anys.

El dia 1 de desembre la Beatriz i l'Elisabet van presentar el llibre EN PAU I EL DRAC i el van llegir al seu grup de lectura.

En David, també el dia 1 de desembre, va presentar el conte ?????? a la meitat del grup de segon de cicle inicial.

- A veure qui recorda el títol i envia un mescorsa@xtec.cat

 

- El va explicar com un vertader contador de

contes i el van escoltar amb molta atenció,

encara que no ho veiem perquè un problema

tècnic de la càmara ho ha impedit!

- El dia 4 de desembre hem tingut la sort de gaudir de quatre contadors de contes . Ho han fet molt bé.

La Laura ens ha llegit LA PALMERA i la Joana EN MENJAPORS

- La Iris ens ha llegit i explicat una llegenda lleidatana.

I en Rossend ha llegit LA MOSCA FOSCA als del seu grup de biblioteca.

A la Laura aquestes vacances de Nadal li han portat:
UN PETÓ DE MANDARINA.
Només llegir el primer capítol l'ha emocionat! I si voleu saber què en pensa en Francesc, regidor de cultura de l'ajuntament de Granollers, cliqueu la tapa del llibre.

En Víctor ens ha presentat un llibre que tracta de la solitud d'algunes persones grans com les nostres àvies i avis.

 

A veure qui del seu grup escriu i diu el títol del llibre!

mescorsa@xtec.cat

tornar a Tot contes 20/10/07