Header image  
UNA ESTRATÈGIA PER A L'APRENENTATGE  
   
 
OBJECTIUS i VIRTUTS DEL IOGA

 

OBJECTIUS

Al ioga s’hi pot arribar amb expectatives molt diferents. Mentre que per a alguns pot convertir-se en un mitjà per relaxar-se, descansar i tenir equilibri, per a d’altres és una forma de desenvolupar la ment i augmentar la capacitat de concentració. Molts s’apropen al ioga buscant una manera de conèixer-se millor a si mateixos i aprofitar eficaçment el seu potencial. Per a les persones malaltes sovint és una teràpia complementària. En molts cassos la pràctica del ioga es converteix en una via envers a un coneixement superior i a la realització personal. L’objectiu el marca el propi practicant. El ioga tan sols demana creure  en el què un mateix experimenta.

En realitat, el principal i únic objectiu del ioga és l’eliminació d’obstacles que impedeixen l’ésser humà de gaudir plenament de la seva vida.

Des del punt de vista de professionals de l’ensenyament entenem que el ioga facilita el desenvolupament d’aptituds físiques i mentals i ajuda a potenciar la presa de consciència, l'atenció, la concentració i el centrament en les diferents etapes d’aprenentatge.

Per saber què volem dir quan parlem de consciència, atenció, concentració, centrament, ens remetem al contingut exposat en la llicència d’estudis (2002-2003) de Lluís López Gonzàlez “Tècniques de relaxació vivencial aplicades a l’aula” on exposa amb rigor i claredat les bases psicològiques i psicopedagògiques que hi ha darrera d’aquests conceptes.

VIRTUTS

-Afavoreix la confiança en un mateix.
-Desvetlla el desig de créixer, ajudant a superar les pors.
-Permet el desenvolupament de l’estructura òssia i muscular.
-Enforteix el sistema nerviós.
-Nodreix i estimula les glàndules endocrines que regulen el creixement.
-Millora la qualitat del son.
-Millora la circulació sanguínia i la irrigació del cervell, la qual cosa augmenta les capacitats mentals.