CAPSES DE CARTRÓ

 

" Hi havia una vegada un nen, que avorrit de les seves joguines, decideix anar a jugar amb el seu amic, però la seva sorpresa és veure al seu amic amb una capsa de cartró... A QUÈ JUGUES? Pregunta el nen intrigat.- SOC UN PIRATA! Contesta el nen amb un mocador al cap dins la seva capsa convertida en vaixell. Després, la capsa es converteix en un cotxe de bombers, i després en un mercat, i després en una botiga, i després en una casa , i després.... Quan el nen torna a casa explica a la seva mare com s’ho a passat de bé!! I es que , per jugar, no calen joguines sofisticades... La imaginació ens pot fer passar una estona molt divertida!!”.

(EL CAJON DE PEPÍN. La Sirena) 

Després d’aquest conte introductori, desplego unes 7 capses de cartró de diferents mides. Els nens observen bocabadats... A JUGAR!!! He de dir i espero que en les fotografies s’observi bé, que ha estat l’activitat en la que els nens han gaudit més. Mireu les cares, es veuen feliços. No trobeu? 

A part d’una estona de xauxa on el riure dels nens era el so que ens envoltava, amb aquest material han pogut interioritzar molts dels conceptes treballats durant el curs: a dins, a fora, ple ,buit, fort , fluix... 

 

En Raúl és DINS la capsa i en Fernando el mira des de FORA 

A l’hora de transportar, han pogut comprovar que no és el mateix transportar la capsa SENSE PES que AMB PES 

 

Això els ha portat a la transformació. EL CARTRÓ ES POT DEFORMAR                           

 

 

I al transformar-lo, CANVIA DE TAMANY 

 

Una de les coses que més els ha agradat, ha estat comprovar la capacitat. En algunes capses hi cabia només un nen, en altres hi cabien dos, i segons com s’hi posessin, fins hi tot n'hi cabien 3 !!

 

 

La veritat és que les capses de cartró donen molt de joc.


Construccions....

 


So ...

 


Joc simbòlic: fem una gàbia !


Ja sabeu, una joguina didàctica i econòmica :LES CAPSES DE CARTRÓ 

 

Mireia Maldonado
Escola Infantil Montserrat
Barcelona

 

Comentaris

Primer felicitar a la Mireia .M’ha semblat molt interessant aquesta experiència amb les caixes. Sóc mestra de primària i ensenyaré a les meves companyes d’educació infantil aquesta activitat. Felicitats.

Pilar Arnaus, 8/9/03

 

Felicitats. Crec que és una manera molt divertida de reforçar conceptes: dins, fora, pesat, lleuger... A més de deixar que la imaginació vole, cosa que de vegades se'ns oblida.

Tina Cervera, 25/9/03

   

MIREIA:
Vull felicitar-te per la teva dedicació als nens i alentar-te per a què segueixis experimentant i ajudant al desenvolupament dels nostres fills.

MONTSE ALTELARREA, 3/10/03

 

Me ha gustado mucho leerte, esta actividad con las cajas siempre resulta, es maravilloso también utilizarlas en el recreo, sustituir los juguetes de siempre por cajas, les fascina y al contrario de lo que pensaban algunas de mis compañeras, no se cansan!
Me alegra que lo reflejes con tanta ilusión, seguro que mucha gente que no lo ha probado se sentirá motivada por tu forma de contarlo, vivirlo y porque en las fotos se palpa la ilusión de los niños y niñas.
Un besote gordo

Mònica Dulce, 24/08/04

   

Hi vols afegir el TEU comentari ?

Escriu directament al formulari o envia un missatge 

  
 
            

   

Tornar