TORRÓ DE MASSAPÀ
TORRÓ DE CREMA O "YEMA"
TORRÓ DE XIXONA
TORRÓ DE XOCOLATA AMB NOUS

TORRÓ
DE MASSAPÀ
INGREDIENTS
PREPARACIÓ
- Escaldem les atmelles crues. És preferible fer-ho així ja que les
pelades tenen menys aroma.
- Amb les ametlles pelades un pèl humides i el sucre, anem barrejant
i triturant, si és possible amb l'ajut d'un triturador elèctric (tipus
un-dos-tres). Hem de procurar no passar-nos de temps, ja que després
comença a sortit l'oli de l'ametlla.
- Amassem lleugererament el massapà.
- Li posem la ratlladura de llimona.
- Li afegim les clares d'ou.
-
El deixem reposar un dia, i l'endemà ja ho podem farcir
amb fruites confitades formant una taula, un pa, o el clàssic porquet,
en aquest cas el pintem amb ou batut i li donem un cop de forn.
INICI
TORRÓ
DE CREMA O "YEMA"
INGREDIENTS
PREPARACIÓ
Seguim la mateixa elaboració anteriorment esmentada (torró
de massapa), barrejant-hi, però els rovells d'ou i guarnint-ho amb
la canyella amb pols.
INICI

TORRÓ
DE XIXONA
No és la recepta autèntica, però ens pot servir per poder-ho
fer l'escola.
INGREDIENTS
 |
500
g d'ametlla torrades i pelades |
 |
400
g de sucre mòlt |
 |
una
cullerada de mel |
PREPARACIÓ
- Les ametlles i el sucre, anem barrejant i triturant, si és possible
amb l'ajut d'un triturador elèctric (tipus un-dos-tres). Hem de procurar
que desprengui una mica d'oli. Aconseguit aquest punt, hi barregem una
cullerada de mel, un polsim de canyella i ho amasssem amb profussió.
- Formem una taula de torrói, si volem accelerar el procés d'assentament,
el posem dins del congelador dues hores (aprox.).
INICI

TORRÓ
DE XOCOLATA AMB NOUS
INGREDIENTS
PREPARACIÓ
- Reserveu uns 50 g de nous senceres per guarnir el torró. La resta
trinxeu-les.
- En un pot d'anar al foc desfeu la xocolata i la mantega, vigilant
que no bulli. Retireu-ho del foc i afegiu-hi el sucre. Remeu-ho bé fins
que es desfaci.
- Incorporeu-hi les nous trinxades. Tot ben barrejat.
- Folreu de paper d'alumni un motlle rectangular i aboqueu-hi la pasta.
- Poseu-hi a sobre les nous senceres que facin bonic.
- poseu el torró a la nevera. Deixeu-hi unes 4 hores i ja el podeu desemmotllar.
Aquest torró cal conservar-lo sempre a la nevera.
INICI

[ Anterior ]
[ Principal ] [ Següent ]
|