Torrons

 

 

TORRÓ DE MASSAPÀ

TORRÓ DE CREMA O "YEMA"

TORRÓ DE XIXONA

TORRÓ DE XOCOLATA AMB NOUS

 

 

 

TORRÓ DE MASSAPÀ

INGREDIENTS

500  g d'ametlla crua
300 g de sucre
Una o dues clares d'ou, segons la consistència.

La pell d'una llimona ratllada

PREPARACIÓ

  1. Escaldem les atmelles crues. És preferible fer-ho així ja que les pelades tenen menys aroma.
  2. Amb les ametlles pelades un pèl humides i el sucre, anem barrejant i triturant, si és possible amb l'ajut d'un triturador elèctric (tipus un-dos-tres). Hem de procurar no passar-nos  de temps, ja que després comença a sortit l'oli de l'ametlla.
  3. Amassem lleugererament el massapà.
  4. Li posem la ratlladura de llimona.
  5. Li afegim les clares d'ou.
  6. El deixem reposar un dia, i l'endemà ja ho podem farcir amb fruites confitades formant una taula, un pa, o el clàssic porquet, en aquest cas el pintem amb ou batut i li donem un cop de forn.

fletxa2.gif (2086 bytes)INICI

 

 

TORRÓ DE CREMA O "YEMA"

INGREDIENTS

500  g d'ametlla crua
300 g de sucre
4 rovells d'ou

canyella en pols

PREPARACIÓ

Seguim la mateixa elaboració anteriorment esmentada (torró de massapa), barrejant-hi, però els rovells d'ou i guarnint-ho amb la canyella amb pols.

arr.gif (962 bytes)INICI

TORRÓ DE XIXONA

No és la recepta autèntica, però ens pot servir per poder-ho fer l'escola.

INGREDIENTS

500  g d'ametlla torrades i pelades
400 g de sucre mòlt
una cullerada de mel

PREPARACIÓ

  1. Les ametlles  i el sucre, anem barrejant i triturant, si és possible amb l'ajut d'un triturador elèctric (tipus un-dos-tres). Hem de procurar que desprengui una mica d'oli. Aconseguit aquest punt, hi barregem una cullerada de mel, un polsim de canyella i ho amasssem amb profussió.
  2. Formem una taula de torrói, si volem accelerar el procés d'assentament, el posem dins del congelador dues hores (aprox.).

arr.gif (962 bytes)INICI

TORRÓ DE XOCOLATA AMB NOUS

INGREDIENTS

200 g de xocolata "Bittra"
300 g de mantega
100 g de sucre

300 g de nous

PREPARACIÓ

  1. Reserveu uns 50 g de nous senceres per guarnir el torró. La resta trinxeu-les.
  2. En un pot d'anar al foc desfeu la xocolata i la mantega, vigilant que no bulli. Retireu-ho del foc i afegiu-hi el sucre. Remeu-ho bé fins que es desfaci.
  3. Incorporeu-hi les nous trinxades. Tot ben barrejat.
  4. Folreu de paper d'alumni un motlle rectangular i aboqueu-hi la pasta.
  5. Poseu-hi a sobre les nous senceres que facin bonic.
  6. poseu el torró a la nevera. Deixeu-hi unes 4 hores i ja el podeu desemmotllar. Aquest torró cal conservar-lo sempre a la nevera.

    arr.gif (962 bytes)INICI

Anterior ] Principal ] Següent ]

Em podeu enviar els vostres suggeriments al meu poma.gif (5893 bytes)