ACTIVITAT 3 Posada en comú en grup: Cada membre del grup haurà
d’explicar la feina que ha dut a terme a la resta de companys/es del petit
grup, així com els resultats que ha obtingut. Heu de triar, argumentar,
raonar i explicar quin és l’esmorzar més adient i saludable per a vosaltres. Per això heu de fer una fitxa de comparar i
contrastar els diferents esmorzars. Entre tots i totes
confeccionareu la presentació de diapositives (ppt). Cadascú de la seva tasca
realitzada. Recordeu que la major part
de dietistes i nutricionistes aconsellen que l’esmorzar representi entre el
20 i el 25% de l’aportació energètica diària. Per tal que un esmorzar es pugui
considerar equilibrat han d’estar-hi representats com a mínim els següents
grups d’aliments bàsics: Làctics (llet, iogurt, formatge, ...): contenen proteïnes, calci i vitamines. Fruites: aporten glúcids, aigua, vitamines, minerals i sals. Cereals (pa, galetes,...): proporcionen glúcids que aporten
energia, vitamines i minerals. Els cereals integrals proporcionen fibra. |