Logo
contacta
 

Camins antics de la vall d'Àneu: informacions

 
 
Església de Sant Martí de Borén
Romànica d'origen, conserva la portalada amb arquivoltes, i l'espadanya original. Modificada el segle XVIII amb campanar de torre quadrada i vuitavada en el cos superior, amb coberta piramidal de llosa.

Església romànica de Sant Llorenç d'Isabarre
És d'una nau i absis redó puntejat per mènsules; es tracta d'un temple romànic dels segles XII-XIII. La portalada conté arquivoltes escacades i dos d'interiors llises. El campanar és de base quadrada i la coberta piramidal de llosa. A l'interior hi ha un interessant paviment de còdols i una pica baptismal.

Església de Sant Pere de Sorpe
Església parroquial de tres naus i tres absis. Molt modificada (1726), actualment només en queda un absis, el del costat de l'Evangeli. El central fou convertit en porta d'entrada. Completa el conjunt un robust campanar rectangular que tenia porta d'entrada elevada. A l'interior, una nau central i quatre altars laterals dedicats a la Mare de Déu del Roser, el Sagrat Cor i la Dolorosa. L'altar principal el presideix una talla romànica de sant Pere, col·locada en una de les fornícules del magnífic retaule renaixentista del mateix nom.

Conjunt Arqueològic de València d'Àneu
Es tracta d'un magnífic jaciment arqueològic que inclou les ruïnes del castell comtal i de l'antiga vila medieval de València. Les excavacions que es porten a terme anualment van deixant al descobert els diferents nivells d'ocupació: des del segle XI-XII al segle XIX.

Lloc web creat per Pere Robert. Es permet l'ús i la còpia d'aquestes pàgines sempre que no sigui per a fins comercials. Es prega que citeu el web d'origen. Qualsevol suggeriment serà ben rebut al correu electrònic correu