Què els hi passa a molts nens i nenes quan comencen P-3?

Els nens i nenes que comencen P-3 tenen per davant tota una incògnita per descobrir: l’escola és per a ells un espai nou, on hi ha unes persones que també els resulten noves i desconegudes.

Intentem posar-nos en el seu lloc i entendre’ls: en aquestes edats els agrada sentir-se en un entorn conegut i sobretot estar amb aquelles persones que els resulten familiars, que els fan sentir còmodes, segurs, confiats, protegits,... En canvi l’escola encara és un lloc desconegut i no saben amb què es trobaran.

Davant d’aquesta nova situació cada nen o nena pot reaccionar d’una manera diferent: alguns l’acceptaran de seguida, a d’altres els inquietarà i els costarà més. Tant en un cas com en un altre és una reacció normal.

Durant els primers dies i les primeres setmanes es dóna aquell moment difícil en què els pares marxen i els nens i les nenes es queden a l’escola.

 

Separar-se dels pares no els agrada gens i els pot provocar sentiments d’inseguretat, inquietud, intranquil·litat,...

És normal que protestin davant de la seva nova situació, que la rebutgin i que és rebel·lin. Sovint s'enrabiaran, faran rebequeries,... També poden manifestar i exterioritzar aquests sentiments amb plors, en alguns casos amb pèrdua de la gana, tornant-se a fer pipí a sobre, algun trastorn del son,...