[AUDICIONS] [COMPOSITORS] [FORMES MUSICALS] [KIDS] [LIEDER] [MOVIMENTS] [POETES i ESCRIPTORS] [WINTERREISE]

CASTELLANO

"IDIL·LI DE SIEGFRIED"

Compost per Wagner el 1870 com a sorpresa d'aniversari per a la seva segona dona, Cosima, va ser interpretat per primera vegada a l'escala principal de seva casa de Locarno, Suïssa.

Pel seu contingut melòdic, l'Idil·li es relaciona directament amb l'escena d'amor de l'Òpera Siegfried, tercera de la sèrie de quatre que constitueixen L'Anell del Nibelung. Va ser aquesta tetralogia la que Wagner havia començat durant el seu exili a Suïssa després de la revolució de 1848.

Però hi ha un altre Siegfried, el fill que un any abans de compondre aquesta obra va néixer de la seva relació amb Cosima Liszt, i destinat a assumir la direcció del teatre del seu pare a Bayreuth després de la mort d'aquest l'any 1883.

GUIA D'AUDICIÓ MP3 [01'01'']
En aquest petit fragment de l'Idil·li de Sigfrid, podem fixar-nos en el timbre, intentant identificar tres instruments que toquen, successivament, el tema principal de l'obra.

00:00 - L'oboè toca el tema principal en si Major.

00:36 - Ara la interpretació del tema principal és represa pels violoncels, aquesta vegada en la bemoll Major.

00:52 - Aquí el tema és recollit per la trompa, encara en la bemoll Major.

L'obra completa té una durada de 19'37''.

SUGGERIMENTS
- Estudiar les característiques de cadascun dels instruments que toquen el tema principal: l'oboè, el violoncel, la trompa.

Instruments de Vent-Fusta
Instruments de Corda Fregada
Instruments de Vent-Metall

- Endinsar-se en els personatges i obres de Wagner que porten el nom de Siegfried i establir comparacions, relacions, coincidències...

Es podria començar coneixent a Siegfried, personatge de la mitologia germànica, i inspirador de les obres de Wagner, per seguir amb el personatge de l'Òpera Siegfried, l'obra l'Idil·li de Siegfried, per acabar amb el propi fill de Wagner i Cosima, Siegfried.

- Informar-se sobre la vida de Cosima Liszt, segona dona de Richard Wagner.

- Compondre una peça com a regal d'aniversari.


[HOME] [ÍNDEX]