Actualment hi ha una gran varietat d’envasos, de mides, de formes i
de colors diferents, tots ells molt relacionats amb els sistemes de
conservació utilitzats.
L’envàs, a més d’afavorir la conservació, facilitar-ne el transport i
millorar-ne la presentació, també ha de possibilitar l’obtenció de
productes sanitàriament més segurs, adequats a les diferents
necessitats i més còmodes d’utilitzar.
Els materials més usats per a la fabricació d’envasos són:
És un dels materials més tradicionals per a l’envasament d’aliments tot i que ha estat substituït en molts casos per altres materials com el plàstic.
És un dels materials més utilitzats, i ha desplaçat la utilització d’altres materials tradicionals com el vidre o la porcellana.
Són materials que permeten la transpiració dels aliments.
Està format per diverses caper de materials diferents: paper, cartó, plàstic i alumini. S’utilitza actualment per envasar una gran varietat de líquids. La seva forma rectangular facilita enormement el seu emmagatzematge.
Són envasos
d’acer dolç recoberts interiorment d’estany, vernís, esmalt o plàstic
per evitar-ne l’oxidació.
Es tracta d’un material lleuger i inoxidable, és molt resistent a
l’atac de certs líquids.