0

L'Edat Moderna

Inici Projectes Imatges Web del centre Blog

 

 

Cristòfor Colom va descobrir Amèrica al any 1492 i va portar moltsproductes Molts d'ells van canviar la dieta i els costums del món.

Tomàquet. Patata. Xocolata. Blat de moro.

El tomàquet

El tomàquet que és cultivava al Centri de Sud-Amèrica. El nom prové de l'asteca "xitomate".que procedeix del nàhuatl i vol dir llombrígol . El tomàquet ja es conreava 700 anys a. de C. a Mèxic, i en l'antic Perú abans de la formació de l'Imperi inca.

Els espanyols van dur el tomàquet a Europa en 1540, el qual va créixer amb facilitat en els climes mediterranis. D'acord amb algunes referències, els primers tomàquets que es van conrear a Itàlia eren de color groc.

La patata

La patata que és cultivava en algunes zones d'Amèrica. Quan van arribar el espanyols no se la volien menjar perquè és pensaven que era verinosa.Uns anys despres la van probar i es van estendre per tot Europa.

 

La xocolata

La xocolata es va originar a Mèxic, probablement el 1500 aC. Els olmeques, nadius del golf de Mèxic, consumien el cacau. El segle III, la beguda de xocolata era consumida principalment per la classe alta dels maies amb fins cerimonials. Cristòfor Colom va portar alguns grans de cacau per mostrar-los als Reis Catòlics, però ningú no va saber què fer-ne i van ser oblidats. Les fonts originals de producció de cacau a l'època de la Nova Espanya es trobaven als estats mexicans de Chiapas, Tabasco i Oaxaca. Una vegada que els espanyols van conèixer l'existència del fruit i de la beguda que fabricaven els asteques amb ell, van quedar sorpresos per la seva teixidura i la seva fàcil preparació.

Deus de la cultura mixteca bevent xocolata

Blat de moro

El blat de moro prové d'Amèrica. Era un aliment per a les civilitzacions Maia i Inca. Es van estendre per tot arreu.

 

Avaluació

Instruccions

 

 
 

dreamweaver web templates