|
Elaboració del massapà:
En una conca fonda, desfem la patata bullida amb una mica de sal, un pols de pela de llimona picada ben fina, i una cullarada petita de clara d'ou batuda. Hi afegim el sucre, remenant tota l'estona amb una cullera. Hi afegim a poc a poc la farina d'ametlla, sense deixar de remenar, fins que queda una pasta ben homogènia.
Per acabar el massapà:
Si el massapà queda molt dur, si el volem pels panallets de coco, caldrà afegir-hi unes gotes d'aigua, sense passar-nos, que no quedi massa moll. Si volem el massapà per fer panallets de cirera, ja podem afegir-hi, enlloc de l'aigua, les cireres ben trinxades (no massa quantitat).
Donem forma als panallets:
Posem el massapà sobre el taulell enfarinat de sucre fi i amb les mans li donem la forma d'una llarga butifarra que tallerem amb un ganivet a talls petits. De cada tall fem una bola amb la forma que volem donar al panallet.
Passem els panallets pel forn:
Ben posats en una safata enfarinada de sucre fi, es posen a coure al forn el temps just perquè quedin cruixents per fora i tous per dins. Els de coco s'han de gratinar lleugerament per tal que quedin rossos de sobre.
El toc final:
És la presentació estètica. Una safata bonica i una blonda de paper són detalls que s'agraeixen.
|