L'ESPORT A LA BISBAL


Alumna encarregada d'aquesta secció: Sílvia Parejo

L'esport

L'esport és una forma metòdica intensa de joc que tendeix a la perfecció i a la coordinació de l'esforš físic, subjecte a unes regles, amb vista a un millorament físic i espiritual de l'home.

Els sis esports més practicats a La Bisbal


futbol

Esport que es juga entre dos equips, cadascun dels quals es composa d'onze jugadors; la finalitat del futbol consisteix a fer passar la pilota per la porta del bàndol contrari (fer gol). A La Bisbal podeu veure futbol de totes les categories i practicar-lo al Camp Municipal d'Esports de La Bisbal.


bàsquet

Literalment anomenat basquetbol. Joc de pilota que hom disputa entre dos equips de cinc jugadors cadascun; consisteix a llanšar i introdu´r la pilota en la cistella corresponent a l'equip contrari i impedir que aquest ho faci a la pròpia. La pilota és dirgida amb les mans. A La Bisbal podreu veure bàsquet tant masculí com femení al Pavelló Municipal d'Esports de La Bisbal.

tennis

Joc en el qual dos o quatre jugadors, separats en dos bàndols per una xarxa, es llancen una pilota de goma revestida de franel.la per mitjà de dues raquetes. El camp on es juga pot ésser de terra batuda, de gespa o bé de quick. Si t'interessa jugar a tennis passa per el Club de Tennis de la Bisbal o per més informació consulta la pàgina de la Marta Grasiot.

gimnàstica

Art o conreu de l'exercici dels músculs del cos humà per donar-los forša, elasticitat i resistència. Esportiva: Pràctica d'exercicis amb aparells. També comprèn els exercicis de mans lliures que es fan sense aparells. Rítmica: A manera de dansa, segueixen el ritme del so i li donen harmonia i equilibri als moviments. A la Bisbal podem practicar aquests tipus de gimnàstica al Pavelló Municipal d'Esports de La Bisbal i també al Gimnàs El Griu.

ciclisme

Esport practicat pels afeccionats a la bicicleta. És representat per dues formes esportives: el ciclisme turístic i el de cursa. Aquest darrer es divideix en dues categories: en carretera i en pista. A la Bisbal el ciclisme el porten a terme el Club Ciclista Daró.

handbol

Joc de pilota d'origen alemany, ideat per Karl Schellenz. Es juga amb les mans, i llevat del porter, és prohibit de tocar la pilota amb el peus. És molt similar al futbol. Es tracta de fer passar la pilota per la porteria de l'equip contrari. A La Bisbal tenim un equip adult d'handbol i se'ls pot veure jugar al Pavelló Municipal d'Esports

Portada de la revista La meva pàgina