Municipi
Castellolí
CEIP Castellolí
 
 
 
 
  FORN DE PA
 

 

 


Obrador.

El forn de pa està situat al carrer principal del poble i és el més antic de Castellolí, ja que fa molts anys que hi és.

És conegut perquè fan els productes molt bons (coca, magdalenes, plumcake,...).

Per elaborar el pa es fa a l'obrador i els ingredients que s'utilitzen per fer-lo són: Farina, aigua, sal i llevat.

Tot això es posa a la pastera fins que està tot ben pastat.

Després es talla la massa segons el pes que es vulgui de pa i es deixa reposar una estona.

Finalment, se li dona la forma desitjada i es posa a reposar en uns calaixos unes 2 hores perquè el pa fermenti.

Quan ja està a punt, es posa al forn a 220 - 230 graus de temperatura durant, aproximadament, una hora. I quan surt ja tens el pa.

 

Magdalenes de Castellolí.

 

El procés d'elaboració de les magdalenes és el següent: els ingredients que s'utilitzen són: La farina, sucre, llet o soja, oli, una mica de bicarbonat i uns ous.

Es posa tot a la batedora fins que pugi. Quan ja està ben barrejat es reparteix la massa en les paperines i es fica al forn a 245 graus durant 15 minuts aproximadament.

Índex