Municipi
Masquefa
CEIP Font del Roure
 
     
 
  LA FONT DEL ROURE
 


Indicador per arribar a la font.

La font del Roure està situada a l'extrem Nord Oest del nucli urbà de Masquefa.


Es pot arribar a la font en tren, amb el Carrilet (FFCC) i, després, des del carrer Pujades que està sota l'Estació, s'ha d'agafar el carrer que porta el mateix nom (Font del Roure) i s'arriba al paratge on hi ha la font.


La Font del Roure tal com era l'any 1966.

El nom de la font ve donat pel gran roure del davant seu que li fa ombra.

Està sota del que abans era una vinya i ara és un bloc de pisos.

L'any 1966, quan es van urbanitzar els camps que l'envoltaven, se'n va fer una reforma i reconstrucció. Va quedar molt ben arreglada.

S'hi varen fer quatre taules de pedra amb bancs a l'ombra del roure, la qual cosa convidava a la gent a passar-hi una bona estona, a omplir el càntir d'aigua fresca, a berenar i a fer petar la xerrada.

Fins i tot es deia que l'aigua de la font era medicinal.


Els nens de l'escola juguem al voltant del roure.

Davant de la font hi ha el roure, que amb els anys s'ha fet molt gran, i a l'hivern deixa el terra ple de fulles i d'aglans.

Si hi aneu, tingueu present que l'entorn està descuidat i una mica malmès: Fanals trencats, alguna pintada,... Però l'espai té el seu encant i si pot anar a passar una bona estona.

S'ha de parar atenció, però, a un cartell que està mig despenjat, i que indica que l'aigua no és potable. És el que passa actualment a la majoria de les fonts, per culpa de la contaminació.


Buscant caps-grossos a la bassa.

L'aigua que surt de la font, forma un petit riu que baixa per un marge per formar una petita bassa artificial en una esplanada que hi ha més avall, on hi fan vida diferents plantes aquàtiques, cap-grossos i evidentment també alguna granota.

A banda i banda de la bassa s'hi ha instal·lat bancs per que la gent pugui seure i descansar.

Quan es baixa pel caminet que hi ha al costat del petit riu d'aigua, per anar a la bassa, val la pena aixecar el cap, ja que es poden veure al fons les muntanyes de Montserrat.

Índex
         
Avaluació