Municipi
Els Hostalets de Pierola
CEIP Renaixença
 
 
 
  UNA TRADICIÓ: LES LLÚCIES I ELS NICOLAUS
 


Aquí els nicolaus estem cantant les primeres cançons davant de l'Ajuntament i també vénen a escoltar-nos molts pares i mares, les llúcies, els mestres,...

Les llúcies ens anavem a col.locar per cantar.
Les gorres de Nadal van ser idea nostra i així ens veuen més.

 

Els nostre poble té una tradició de fa molts anys: les llúcies i els nicolaus. Els nicolaus som els nens que sortim a cantar pel poble el dia 6 de desembre, dia de Sant Nicolau. I les nenes som les llúcies que cantem el dia de Santa Llúcia, o sigui, el dia 13 de desembre. La gent ens dóna llaminadures, fruites i diners i després ho repartim entre tots . Cada classe dóna una part dels diners a Mans Unides.

Uns dies abans, triem uns capitans que ens dirigeixen i assagem les cançons, així ens surt més bé. Els grans hem de vigilar els petits i, encara que els mestres ens ajuden una mica, hem d'intentar fer-ho tot nosaltres sols.

A vegades fa molt de fred i hem d'anar molt abrigats, que semblem marcianos! Però al final de les cantades anem a cantar a ca la Goretti, que té un restaurant, i ens convida a tots a entrepans i xocolata desfeta amb melindros. Això sí que va bé!


També és molt divertit veure si hem recollit mes xuxes i diners les llúcies o els nicolaus. I quan ens enfadem ens diem llufes i micos blaus.Els grans hem de vigilar els petits: que no s'escapin, que no badin, que no es barallin,...

 

   
Índex
         
Avaluació