ACTIVITAT 1

 


Cercar informació i seleccionar-la

  • Primer de tot caldrà que busqueu informació a Internet sobre la vida i l'obra de Mercè Rodoreda.

  • Abans de començar us pot ser útil fer-vos algunes preguntes, que després ja anireu concretant en funció del que trobeu.

  • No és pas la primera vegada que cerqueu informació a la xarxa i ja coneixeu alguns dels cercadors més corrents, però aquesta vegada podeu aprofitar per aprendre a precisar una mica més la vostra cerca.

A l'apartat de recursos del final de la plana teniu un minimanual per afinar més quan utilitzeu el google i un llistat d'alguns dels cercadors més utilitzats. Tots funcionen de manera força semblant.

  • A partir de la informació que heu trobat caldrà que feu una selecció dels aspectes o temàtiques que considereu més interessants i elaboreu un guió inicial.
    Quan tingueu aquesta primera proposta consulteu al vostre professor o professora que us donarà el vist-i-plau, o us orientarà en cas de que aneu una mica desencaminats.

  • Ordeneu la informació segons a quin apartat del guió correspongui i valoreu si d'algun dels apartats us falten més dades.

  • A l'hora de seleccionar la informació cal que tingueu en compte  a quin auditori us dirigiu, de quin temps disposeu i quina és la finalitat que voleu donar a la xerrada. Si us cenyiu a la idea inicial penseu que heu de preparar material per parlar aproximadament uns 45 minuts, pels vostres pares i mares i amb l'objectiu de que tinguin una idea aproximada de la importància de Mercè Rodoreda en la literatura catalana i universal, que la situin en el temps històric en què va viure, que coneguin alguna de les seves obres i les temàtiques que solia tractar.

 

Durant el procés del treball aneu revisant la graella d'avaluació per veure els aspectes que se us valoraran i tingueu-los en compte.

Recursos:

Precisar i perfeccionar la cerca amb google: minimanual de butxaca

Google
Yahoo http://ct.yahoo.com/
Altavista http://www.altavista.com/
Terra http://www.terra.es/
Lycos http://www.lycos.es/
Cercat http://www.cercat.com/
Buscopio http://www.buscopio.net/   És un motor que cerca planes amb una determinada paraula
Kartoo http://www.kartoo.com/    Ofereix els resultats de manera gràfica

 

            Procés