ACTIVITAT 2

 

Seleccionar i entendre bé els textos

 • Si ja teniu el llibre a les mans veureu que està composat per dues parts ben diferenciades. La que ens interessa ara és la segona. Feu-ne una lectura ràpida per fer-vos una idea de què tracta. Per comprovar que aneu ben encaminats, descarregueu-vos el següent questionari, contesteu-lo i lliure-l'ho al vostre professor o professora. Podeu respondre'l en grup, excepte l'última pregunta, per tant heu de fer un full cadascu i cadascuna de vosaltres.

  Questionari

 • Després de triar els dos textos que utilitzareu per l'exposició hi haureu d'aprofundir una mica més:
  • Llegiu-los amb molta atenció.
  • Busqueu al diccionari les paraules que no enteneu. A l'apartat de recursos trobareu un parell de bons diccionaris en línea.
  • El llenguatge i el tipus de descripció que utilitza Mercè Rodoreda en aquestes narracions no és gaire realista. Té una manera de descriure les flors molt imaginativa, metafòrica i onírica. Per tant haureu de llegir entre línees i intentar entendre quin és el missatge que ens vol transmetre. Discutiu-ho entre tots els membres del grup.
   ( Si hi ha alguna paraula de l'explicació que no enteneu podeu començar a practicar amb els diccionaris)


 • Per acabar aquesta activitat cal que presenteu una còpia amb el processador de textos que utilitzeu habitualment de les dues narracions que heu triat per l'exposició, amb una explicació de 4 o 5 ratlles sobre el que heu entès de cadascuna.

  Encara que ja ho domineu, trobareu al final d'aquest full, en l'apartat de recursos, un manual del Word i un del programa lliure Open Office per si us sorgeix algun dubte.

            

Durant el procés del treball aneu revisant la graella d'avaluació per veure els aspectes que se us valoraran i tingueu-los en compte.

Recursos:

Manual de Word
Manual d'Open Office
http://www.edu365.cat/pls/edu365/grec_2?dicc=ESC
Tingues en compte que per utilitzar-lo has de ser usuari d'EDU365. Si no ho ets i vols donar-te d'alta, ves a la següent adreça i segueix les instruccions:
http://www.edu365.cat/pls/edu365/alta
Gran Diccionari de la Llengua Catalana
   

Procés