ACTIVITAT 2

 


Documentar-nos sobre els temes a debatre

  • Com que ja teniu una sèrie de temes que podeu comentar i debatre a partir de la pel·lícula, ara cal que us informeu una mica més.

  • Una manera de fer-ho és de forma indirecta, buscant informació a Internet sobre, per exemple, els fets històrics en que l'acció s'emmarca, quina era la situació de la dona en aquesta època, o com solien ser les relacions laborals entre amos i treballadors...

  • No és pas la primera vegada que cerqueu informació a la xarxa i ja coneixeu alguns dels cercadors més corrents, però aquesta vegada podeu aprofitar per aprendre a precisar una mica més la vostra cerca.

A l'apartat de recursos del final de la plana teniu un minimanual per afinar més quan utilitzeu el google i un llistat d'alguns dels cercadors més utilitzats. Tots funcionen de manera força semblant.

  • També podeu preguntar als vostres avis i àvies sobre la seva experiència personal durant l'època de la Guerra Civil i durant la Postguerra.

  • Si us ha agradat la pel·lícula i us ve de gust, podeu provar de llegir el llibre. Generalment els llibres aprofundeixen més en els temes i els personatges que les pel·lícules. I aquest cas no és pas una excepció. Si voleu entendre millor el que pensa i sent la Natàlia, saber més coses de la Rita i en Toni i tenir més detalls íntims de la història us el recomano.

Durant el procés del treball aneu revisant la graella d'avaluació per veure els aspectes que se us valoraran i tingueu-los en compte.

 

Recursos:

Precisar i perfeccionar la cerca amb google: minimanual de butxaca

Google
Yahoo http://ct.yahoo.com/
Altavista http://www.altavista.com/
Terra http://www.terra.es/
Lycos http://www.lycos.es/
Cercat http://www.cercat.com/
Buscopio http://www.buscopio.net/   És un motor que cerca planes amb una determinada paraula
Kartoo http://www.kartoo.com/    Ofereix els resultats de manera gràfica

            Procés