XTEC
Escola oberta
NECESSITATS  EDUCATIVES ESPECIALS
XTEC
Materials de les sessions de treball SG TI sobre la utilització de la tecnologia amb l'alumnat amb necessitats educatives especials.


Calendari
Inscripció
Sessions
Materials
Cursos

El racó del Clic
Tauleta sensible Mediateca dels CRP
 
jfonoll@pie.xtec.es
 

 


Un parell  de webs

Vídeo TV

http://www.grimm.ub.es/grimmtv/
http://www.proyectogrimm.net

La web anterior està lligada a un projecte més ampli coordinat des de la Universitat de Barcelona. A la segona adreça web es poden consultar altres projectes relacionats.

Hem recollit informació a la seva pàgina web sobre les característiques d’aquest projecte:

Què és GrimmTV?

 (11-8-2004) - GrimmTV és una experiència sobre l'ús i la creació de vídeo a l'aula i la seva aplicació a Internet, que neix en el marc del projecte Grimm a proposta del Laboratori de Mitjans Interactius i del grup Acme d'Institució Montserrat el juliol de 1999.

El projecte

 Grimm TV neix del fet d’intentar mantenir la filosofia del projecte Grimm d'ús de l'ordinador a l'aula com a una eina de treball més.

 La imatge, el so, la interactivitat, l'acció (també en pantalla), les relacions amb l'entorn..., porten als nostres alumnes a aprendre.

 GrimmTV pretén portar el món d'Internet a l'aula, treure l'escola al món, crear espais de comunicació per a alumnes i mestres, etc.

 El projecte ha començat recollint alguns vídeos de les escoles de Grimm i mostrant-los des d'una pàgina web accessible per a tots.

 Però la intenció és arribar a crear un canal de televisió a Internet per poder mostrar el que passa a les nostres aules, per intercanviar informació, projectes i idees entre alumnes i mestres de Grimm de tot el país:

  •  per assistir a una classe de música que s'imparteix a Màlaga encara que estiguem a Tarragona.
  • per conèixer què fan aquesta tarda els alumnes d'una classe de quart de primària de Pamplona.
  • perquè unes noies d'ESO de València ens expliquin com es construeix una falla.
  • perquè uns alumnes de P3 de Barcelona ens mostrin les seves activitats de Sant Jordi.
  • per aprendre com sona la llengua gallega a les veus dels alumnes de Santiago.
  • per treballar i aprendre junts, comunicar-nos, conèixer-nos, expressar-nos...

Els objectius

Els objectius d'aquesta experiència són :

  • Dinamitzar la feina amb la imatge estàtica i en moviment a les escoles amb vista al seu ús per afavorir, motivar i divulgar els processos d'aprenentatge.
  • Portar aquest tipus de recursos al web en forma de lloc en la seva fase inicial i en format canal de TV en una fase posterior.
  • Proposar un ús més continuat del vídeo com a mitjà d'expressió, comunicació, creació artística i documental a les escoles.
  • Posar en servei projectes de treball que a la seva metodologia incloguin el vídeo digital o analògic com a eina de treball.
  • Crear un espai al web que permeti intercanviar experiències i coneixements i que, per la seva estructura, afavoreixi l’avanç progressiu del vídeo digital en streaming (reproducció en temps real) a la pràctica diària de les escoles participants al projecte Grimm.
  • Acostar escoles, famílies i alumnes a la Xarxa des d'una òptica de creació de continguts propis.

ELS CANALS DEL GrimmTV

Hi ha diferents canals (Hola, Graffiti, Zapping, Profematon, Ambulància, La Nevera) per recollir materials i propostes, mostrar les produccions dels centres, participació i contactes, donar ajuda tècnica...