# XTEC. Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya Generalitat de Catalunya. Departament d'Educació

XTEC

RSS

Diversitat i NEE - Seminari d'Actualitzacio de TAC per a la Inclusió

Seminari de TAC per la inclusió

Materials de les sessions de treball TAC sobre la utilització de la tecnologia per a l'atenció de la diversitat, l'alumnat amb necessitats educatives especials i la inclusió.

Curs 2011 - 2012

Inscripció Seminari Virtual curs 2011-2012

El Seminari Virtual per a la Inclusió Digital és una activitat certificada on es treballen de manera sistemàtica els continguts presentats en aquesta pàgina.

Febrer -Març

L'esforç que posem en preparar materials educatius és rendible quan els compartim tot creant una biblioteca de recursos educatius. Publicar els materials a Internet requereix uns aspectes tècnics i també assumir certes responsabilitats legals.

Al Racó del Clic es poden trobar materials que compleixen els requisits adequats per a l'alumnat amb baixa visió.

Profematic i els codis QR

Profemàtic és un generador d'exercicis de matemàtiques que, en incorporar els codis QR, facilita crear materials impressos amb ajudes i autocorrectius

.

De vegades un projecte JClic tot i ser molt interessant no resulta adequat per als nostres alumnes i cal adaptar-lo.

AraSAAC és un portal per a la Comunicació Augmentativa i Alternativa. Conté una biblioteca de pictogrames i disposa d'una col·lecció d'eines que poden ser de gran utilitat.

Activitats sobre les disfresses, l'esquema corporal i les pràxies lligades al Carnestoltes

Desembre - Gener

En els Tallers de creació de materials es va fer una col·lecció de situacions quotidianes que permeten treballar els continguts bàsics de matemàtiques des d'abordatges multinivells.

L’accés a la cultura, la literatura i la informació és un dret democràtic que moltes persones troben barrat a causa de tenir limitades les seves habilitats de llegir i escriure.

Els materials de lectura fàcil volen eliminar aquestes barreres d’accés i fer possible exercir aquest dret.

Dins de les nostres aules trobem alumnes amb diferents nivells de matemàtiques. Aquí us presentem un petit recull de recursos i aplicacions a l'àrea de matemàtiques, algunes d'elles específiques per l'alumnat amb NEE

Setembre - Desembre

AraWord és el nou processador de textos amb pictogrames d'ARASSAC. És una magnífica eina per a la comunicació augmentativa i alternativa, ja que el text es converteix en pictogrames automàticament.

logo araword

Les persones amb discapacitat funcional no sempre utilitzen els recursos estàndard i sovint els cal dispositius o adaptacions que no estan disponibles al mercat. Sovint es proposen solucions artesanals que, malgrat no contenir dificultats tècniques, no és fàcil trobar qui les realitzi.

Aquests textos es refereixen a la vida quotidiana (revistes de propaganda, tiquets de menjador, tiquets de metro, tren).

La utilització dels Quaderns Llevant ha mostrat reiterament la seva eficàcia en l'atenció d'alumnat als inicis de la lectoescriptura.

models d'activitats

Enllaços d'interès