El Departament d'Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca, promou la Setmana de la ciència a les escoles amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès del jovent vers la ciència i la tecnologia. Se celebrarà del 18 al 27 de novembre de 2011. Per facilitar la participació dels centres en aquesta setmana, s'organitzaran les activitats següents.

3r Concurs de Treballs Científics

  • Els CESIRE (Centres Específics de Suport a la Innovació i Recerca Educativa) convoquen un concurs de presentació de materials elaborats per l’alumnat de tots els nivells educatius.

    Amb motiu de les efemèrides que se celebren aquest any els materials produïts hauran d’estar relacionats amb l'any internacional de la química i dels boscos, entenent aquests temes de la manera més oberta i transversal possible.

  • Acta del jurat

La Ciència en Primera Persona

  • El dimecres 23 de novembre, de 11:30 a 13h, tindran lloc simultàniament un centenar de xerrades-col·loqui a tot el territori adreçades a l’alumnat de 4t d'ESO i Batxillerat. Aquestes sessions aniran a càrrec d’investigadors i d’investigadores que explicaran la seva tasca, tant des del vessant científic com humà i s’organitzaran en l’àmbit de cada Servei Educatiu deZona.
  • Més informació

Videoconferència: El Món dels Elements i els Elements del Món

  • El 23 de novembre, d'11:30 a 13h, des de la sala d’actes del Departament d’Ensenyament, es va emetre una videoconferència amb títol El Món dels Elements i els Elements del Món a càrrec de la doctora Pilar González Duarte destinada a l’alumnat d’ESO i de Batxillerat difosa a través d’Internet. 
  • Més informació

 

Departament d'Ensenyament Fundació Institució catalana de Suport a la Recerca Ministerio de ciencia e innovación Fecyt setmana de la ciència 11 Toshiba