Enrera

Mòdul 3

Aprofitament didàctic de la imatge fixa digital

 

Pràctica

1

2

3

4

4

4

4

 

 

 

Exercici

Exercicis

 

 

 

 

Desenvolupament de la pràctica

 

 

Pràctica

Automatitzar uns presentació de diapositives a l'Impress

En una presentació - a banda de les imatges que la composen - hi han molts elements i variables que li donen un caràcter o un altre en funció de la finalitat de la mateixa.

Es pot automatitzar completament per tal que la presentació es vagi desenvolupant sola. o es poden animar els elements de cada diapositiva per que entrin d'una forma concreta de forma automàtica o manual, es pot posar sons o una música ... Aquestes variables són les que donen personalitat a una presentació i la diferencien d'una presentació d'imatges fetes des de d'altres programes.

 

Analitzem alguna d'aquestes possibilitats:

Transició de diapositives.

Cadascun dels quadres que composen una presentació s'anomena diapositiva. A dins de cadascuna hi poden haver diferents elements: fotos, text, títols, gràfics, sons ... A l'apartat següent veurem com animar-los.

Comencem a treballar amb el supòsit que ja tenim preparades dels diapositives (Pràctica 6)

Ara anem al menú Presentació de diapositives - Opció: "Transició entre diapositives".

Observem com a la banda dreta de la pantalla s'obre un ventall d'opcions :

 

En aquest moment - a la presentació que tenim activa - mentre fem la pràctica li atorguem una transició amb l'efecte "Esvaeix suaument" , sense so, velocitat mitjana, pas automàtic al cap de 7 segons i ho hem aplicat a totes les diapositives.

 

Personalitzar l'animació.

Ara treballarem amb els elements de cada diapositiva. Triarem la diapositiva 3 per fer la pràctica.

Triem la opció des del menú Presentació de diapositives - "Animació Personalitzada"

S’obren les opcions a la dreta. Cal anar seleccionant els elements un a un.
Cliquem la primera imatge i activem el botó afegeix:

Un cop decidit l'efecte - cosa que no resulta fàcil per la varietat que hi ha - premem "D'acord" i tot seguit s'activen les funcions complementàries:

Haurem de dir com i quan i a quina velocitat volem que
entri la imatge .


 

El mateix procés haurem de repetir amb les tres imatges. En el nostre cas escollirem els mateixos paràmetres per les tres.

A més a més haurem de triar encara més opcions per cadascun dels efectes. Per fer-ho fem clic a sobre de cada efecte amb el botó dret. Triem: Opcions d'efecte.

Desprès de totes les opcions hem triat que les dos primeres fotos entraran de l'esquerra, la tercera des de la dreta. Totes entraran amb un so "curve" . S'iniciaran amb un retard de 1,5 segons des que entri l'anterior i a una velocitat mitjana.

Afegir música.

La música només es pot afegir a cadascuna de les diapositives. La mateixa música no es pot fer sonar al llarg de tota la presentació.

Aquesta aspecte encara ha de millorar. Esperem que en versions properes aquest capítol hagi millorat. De moment la música s’atura al final de la diapositiva on l'hem inserit.

Deixarem aquest apartat per estudis posteriors del programa.

 

 

 

 

Amunt