Enrera
Mòdul 2: Arxius mestres
SAGA: Gestió Econòmica
  Pràctica
   
 
 

Veureu, en aquesta pràctica, la pestanya de subtasca Comptes. Podreu crear els arxius referents a tots els comptes bancaris amb els que treballem i els comptes de caixa.

   
Gestió econòmica | Fitxers | Comptes
   
Pràctica

Donar d'alta comptes bancaris i de caixa

El Decret 235/1989, de 12 de setembre, pel qual es regula el procediment per dur a terme l'autonomia de gestió econòmica dels centres docents públics no universitaris del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, dóna les indicacions següents en referència als fons econòmics:

"...els fons econòmics del centre, dipositats en entitats financeres, hauran de ser ingressats en un únic compte autoritzat pel director i pel secretari-administrador ...".

Això implica que tots els centres han de disposar d'un compte corrent en una entitat determinada on ingressaran els fons. Però això no exclou la possibilitat de mantenir una part en metàl·lic per fer front a pagaments en efectiu.

Des d'aquesta opció, creeu un registre per al compte corrent amb el qual operareu habitualment. A més, creeu un registre per caixa que representarà el fons en metàl·lic disponible al centre per fer els pagaments en efectiu.

Aneu a Gestió econòmica | Fitxers | Comptes, marqueu la secció Comptes bancaris i cliqueu al botó Nou que hi ha a la part inferior.

   
 
   
 
   
 

Hi ha uns camps que són obligatoris i estan marcats amb un asterisc.

Al camp compte bancari hi ha un desplegable on podreu triar l'entitat bancària, que en clicar a sobre, s'omple el camp i també el camp Entitat. Acabeu d'emplenar els camps Oficina ....

Al camp Data d'alta, podeu posar l'1 de gener de 20XX si és el primer any que utilitzeu SAGA.

En acabar, cliqueu al botó Desa.

Amunt  
  Crear un compte de caixa (caixeta metàl·lic)
   
 

Si disposeu de Romanent líquid en efectiu, heu de crear un compte de caixa.

Aneu a Gestió econòmica | Fitxers | Comptes, marqueu la secció Compte de Caixa i cliqueu al botó Nou que hi ha a la part inferior. Obtindreu la pantalla següent:

   
 
   
 

Igualment, hi ha uns camps obligatoris marcats amb un asterisc.

Tant en crear un compte bancari com un de caixa, hi ha un camp que no és obligatori, Dret a signatura, on podreu indicar les persones del centre autoritzades a signar algun document bancari. Per afegir els noms, heu de clicar al botó Afegeix i se us mostra una pantalla amb les dues llistes tan habituals a SAGA.

   
 
   
  A la llista de la dreta marqueu les persones amb dret de signatura i passeu-les a la llista de l'esquerra. Finalment, cliqueu sobre el botó inferior Desa.
   
 
Amunt