Enrera
Mòdul 2: Arxius mestres
SAGA: Gestió Econòmica
  Pràctica
   
 
 

L'objectiu d'aquesta pràctica és veure les bases de dades de proveïdors i aportadors del centre, i de productes i serveis.

   
Proveïdors
   
Pràctica

El proveïdor és la persona o entitat a qui s’ha de pagar el bé o servei del qual el centre s’ha proveït.

   
  Donar d'alta proveïdors
   
 

Aneu a Gestió econòmica | Fitxers | Proveïdors i cliqueu al botó Nou que hi ha a la part inferior.

A la pantalla per donar d'alta al proveïdor nou, observeu que hi ha tres seccions: Dades generals, Dades localització i Comptes bancaris.

A la secció Dades generals hi han uns camps que són obligatoris d'omplir: Codi, Nom, NIF, Pagament (Metàl·lic, Transferència, Xec) i Tipus (Reglades, No reglades, General).

Al costat del camp NIF hi ha la icona que tant sols serveix per a comprovar que la lletra escrita concordi amb el número que heu introduït.

Perquè es guardin les dades, heu de clicar al botó Desa de la part inferior.

A la secció Dades localització, empleneu els camps que considereu necessaris, i cliqueu al botó Desa.

Al camp Província, teniu un desplegable per triar.

A la secció Comptes bancaris teniu la possibilitat d'introduir-ne dos. Podeu triar del desplegable l'entitat bancària, o, si sabeu el codi, escriure'l directament al camp Entitat. Un cop emplenats tots els camps, cliqueu al botó Desa.

Si torneu a la pantalla principal de la llista de proveïdors i cerqueu el que acabeu de donar d'alta.

Observeu l'exemple amb proveïdor assenyalat a la imatge inferior:

Si cliqueu sobre la icona de la columna Accions, veureu que, a la pantalla nova apareixen noves seccions: Contactes i Subministraments proveïdor.

Si cliqueu sobre la secció Contactes, podreu afegir contactes nous prement el botó Nou contacte que hi ha a la part inferior.

Al camp Tipus de contacte podeu triar entre: Telèfon, Correu electrònic, Fax i Web.

Finalment, cliqueu al botó Desa de la part inferior per desar els canvis. Podeu afegir tants contactes com vulgueu.

Ara, si cliqueu sobre la secció Subministraments proveïdor i cliqueu al botó Nou de la part inferior, us sortirà la llista de tots els productes i els serveis que heu definit prèviament per triar mitjançant la icona de la columna Accions. Quan ja hàgiu triat tots els productes o/i serveis, cliqueu el botó Enrere de la part inferior.

El producte o servei triat desapareix de la llista que teniu en pantalla, però no de la llista de productes i serveis general. Si voleu assignar el mateix producte o servei a un altre proveïdor, ho podreu fer perquè us tornarà a sortir a la llista per triar.

En tirar enrere, veureu tots els productes i els serveis que heu assignat al proveïdor triat.

   
 
Amunt