Salvament aquàtic

- Durada: 60 hores

- Objectius terminals.

1. Determinar les mesures de prevenció i seguretat que cal tenir en compte segons el tipus i les característiques de la instal·lació o zona natural aquàtica.
2. Relacionar situacions i factors de risc en instal·lacions o zones naturals aquàtiques amb les conseqüències que pot tenir per a les persones, les mesures preventives que cal prendre i les actuacions que s'han de realitzar en cas d'accident.
3. Identificar situacions i factors de risc en instal·lacions o zones naturals aquàtiques, a partir de l'observació de les persones, de les seves accions i de les condicions de l'entorn.
4. Determinar la seqüència d'accions necessàries per tal d'efectuar el rescat de persones segons la gravetat de la situació, els criteris de prioritat d'actuació i la disponibilitat de mitjans humans i materials de suport.
5. Nedar en diferents condicions del medi aquàtic amb material de salvament, amb la coordinació de moviments i la respiració adequades, una distància determinada en un temps establert.
6. Executar les tècniques adequades d'entrada a l'aigua, capbussament, apropament a la persona en perill, escapoliment, remolc i sortida de l'aigua segons la situació de la persona en perill, les condicions de l'entorn i els recursos disponibles, i en condicions de seguretat.
7. Utilitzar amb precisió i destresa el material de salvament aquàtic segons els procediments d'ús establerts i les normes de seguretat.
8. Realitzar apnees estàtiques i dinàmiques amb serenitat, amb la tècnica adequada i en condicions de seguretat.
9. Recuperar un accidentat submergit a la superfície, en un temps determinat, segons les característiques del medi aquàtic, els procediments establerts i la normativa de seguretat.

- CRITERIS D'AVALUACIÓ DE LES PROVES PRÀCTIQUES DE SALVAMENT AQUÀTIC:

  1. Relació de proves
  2. Accions incorrectes i penalitzacions