Fotografia institut Logotip institut

Drets humans (curs 2012-2013)

Projecte

Des del curs 2006-2007, el coneixement i potenciació del respecte als drets humans ha estat una de les línies principals de treball del nostre institut, fet que entre d'altres coses, ens ha permès l'honor de guanyar el Premi Montserrat Roig d'Educació en Valors l'any 2008.

Seguint una línia en la que tot el projecte es basa en la màxima implicació del nostre alumnat, hem aconseguit establir una relació de col·laboració estreta amb les principals entitats i organitzacions que treballen en aquest important àmbit de la vida contemporània: Amnistia Internacional, Mans Unides, Xarxa d'Enllaç amb Palestina, Amical de Ravensbrück, Fundació Pere Ardiaca...

Paral·lelament, el nostre centre educatiu ha gaudit de la visita i xerrades de persones tan significatives com la supervivent del camp d'extermini de Ravensbrück i gran lluitadora pels drets humans Neus Català, l'ex-defensor del poble i ex-comissari europeu de drets humans Álvaro Gil Robles, el diputat Joan Herrera, l'eurodiputat i especialista en mediació internacional Raül Romeva, la militant de Dones de Negre de Belgrad Violeta Djikanovic, el mediador Elies Milosevic, l'ex-detingut a Guantànamo Lahcen Ikasrrien, la presidenta d'Amnistia Internacional a Catalunya Montse Garriga, els historiadors Assumpta Montellà (La Maternitat d'Elna) i Alejandro Andreassi...

Sens dubte, aquesta linia de treball ens ha permès obrir l' Institut a la ciutadania, i, a més, aportar una informació directa dels millors especialistes als nostres alumnes.

D'igual manera, hem començat a obrir una nova via de treball, dins d'aquest camp, fonamentada en la recuperació de la memòria històrica. Així, hem celebrat les I Jornades d'Història de Cerdanyola (amb cola·laboració de l'Escola Montserrat), en les que hi ha hagut quatre xerrades a càrrec d'especialistes.

Arxiu

Activitat actual

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!