Gabriel Ferrater. Web de la UOC

REDIRECCIONANT EN 3' AL BLOC

 

1x1
saga
Moodle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Notícies d'interès nou curs escolar 2010-11

Nou blog de l'institut: estem renovant la pàgina web i elaborant un nou blog (llegir més...)

Educació viària: els alumnes de 1r d'ESO, dins de les activitats previstes al Pla d'Acció Tutorial, han participat (llegir més...)

El treball de recerca "Manual de Quenya" de Marc Barceló, ha guanyat el premi especial Miguel Hernandez (llegir més...)

Projecte 1x1: Educat 1x1 és un projecte per a la implantació de miniordenadors portàtils a les aules (llegir més...)

Informació AMPA: a petició de l'AMPA pengem aquí informació relativa a la reserva de llibres de text que heu fet els alumnes del centre. Cliqueu aquí per a descarregar l'arxiu excel i consultar l'estat de la vostra reserva.

Calendari d'inici de curs 2010-2011

 

REUNIONS DE PARES

dijous 2 de setembre:

 • 19.00h: reunió amb els pares dels alumnes de 2n d'ESO repetidors i de nova incorporació (aula 1r ESO A)
 • 20h: reunió amb els pares dels alumnes de 1r d'ESO (aula polivalent-gimnàs)

 

PRESENTACIONS ALUMNES I INICI ACTIVITATS LECTIVES

dimarts 7 de setembre

 • 10h: presentacions 1r d'ESO

dimecres 8 de setembre

 • 8.30 - 13h: 1r d'ESO: activitats d'incorporació i coneixement del centre
 • 11h: presentacions 2n, 2r i 4t d'ESO
 • 12h: presentacions Batxillerat

dijous 9 de setembre

 • 8.30hores: inici classes ESO i BATX. Primer dia de menjador

 

Notícies d'interès 2009-10

Els alumnes de 1r. d'ESO de Francès han obtingut el tercer premi amb  la creació d'un vídeo en francès. (llegir més...)

Els alumnes de 4rt. d’ESO de Francès  han obtingut el primer premi en blogs a nivell nacional, a la categoria "Classes de français langue étrangère". (Llegir més...)

Maria Grifoll, alumna de primer de Batxillerat, ha obtingut el segon premi de traducció francès-català convocat per la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Perpinyà. Per saber-ne més, cliqueu aquí.

Activitats a la biblioteca: el proper dijous 3 de juny a les 18'30h, a la biblioteca del centre, es realitzarà, un any més, l'activitat "Poesia i Música", dedicada aquesta vegada al poeta Joan Maragall en el 150è aniversari del seu naixement. Participen els alumnes de 1r de batxillerat de les Arts Escèniques, Música i Dansa.

L'alumna Cristina Mestres de 2n de Batxillerat ha obtingut una de les 8 nominacions que hi ha en els premis Poincaré (llegir més...)

El dia 16 d’Abril, alumnes de 2n de Batxillerat del nostre Institut van ser seleccionats al Fòrum TRICS celebrat al complex (llegir més...)

Els dies 6, 7 i 8 de Maig els alumnes Jordi Grau, Antoni Granados i Blanca Vallés, van participar en l’exposició MERCATEC (llegir més...)

Campionat de futbol sala infantil del Camp de Tarragona: a la final que es va disputar el dia 15 de maig (llegir més...)

Preinscripció Batxillerat curs 2010-2011 (Més informació a la web del Dpt. d'Educació /Preinscripció i matriculació)

  Jornada de portes obertes: 8 de maig 11h.

  Presentació de sol·licituds: 10 al 21 de maig

Dos treballs del centre han estat premiats als Premis Baldiri Reixac:

el treball col·lectiu a l'exposició de la Biblioteca: "25 anys, 25 personatges"

el treball de recerca i creació litarària "El pes de la pluja", de l'alumna de 2n de Batx. Anna Cortadelles

En aquest bloc podeu veure treballs fets pels alumnes de 1r ESO A i 4t ESO C , en el taller Videominut de ficció, organitzat pel CAC (Consell de l'Audiovisual de Catalunya), com a activitat del Dpt. de Llengua castellana i literatura amb la professora Beatriz Comella

Els alumnes del Batxillerat de les Arts Escèniques han participat en la 25a Trobada de Teatre de Secundària (llegir més...)

30-04-2010 Anna Cortadelles i Adzeries ha obtingut el 1r premi del IV Premi Apellc Jove de narrativa i poesia joves (llegir més...)

Del 24 d'abril a l'1 de maig: els alumnes de 1r de Batx. de francès fan un intercanvi amb alumnes de Lille. (llegir més...)

29-04-2010. Al 4rt. Concours de Radio Scolaire en Français, el nostre centre ha rebut tres premis. (llegir més...)

El Departament de Francès participa a la Mostra de Produccions Audiovisuals i Blocs Escolars 2010, en la categoria de Ràdio escolar Cliqueu sobre la imatge per accedir a la web on estan penjats els treballs que es presenten.

27-04-2010 Taller d'Audiovisuals. Els alumnes de 4rt d'ESO van anar a descubrir com es treballa darrera les càmeres. (llegir més...)

23-04-2010 Sant Jordi. Entre moltes altres activitats es va fer un concurs d'allioli. Aquí teniu alguns moments...

20-04-2010 Festival Juvenil de Teatre Grecolatí: els alumnes de Batxillerat de Llatí i Grec van anar al Camp de Mart...(llegir més...)

20-04-2010 Proves Cangur: el dia 18 de març es van celebrar les proves Cangur de Matemàtiques en el nostre Centre, amb una participació de 248 alumnes (llegir més...).

16-04-2010 El departament de Llengua Catalana i Literatura ha obert a Youtube un espai de poemes de Màrius Torres.

16-04-2010 Hem incorporat a "Departaments" un nou bloc de Jordi Biendicho, professor del departament d'Educació Visual Plàstica.

15-04-2010 Activitats a la biblioteca: durant aquest mes d'abril podreu visitar a la biblioteca l'exposició "Dones i empresa" i els treballs realitzats al voltant de Jackson Pollock i la tècnica pictòrica del "dripping" pels alumnes d'Història de l'Art de 2n de batxillerat artístic. També trobareu les novetats de Sant Jordi a la vostra disposició.

15-04-2010 Els alumnes de 3r. d'ESO de francès van fer un viatge a Albi (França) del 23 al 26 de març. Per saber-ne més, cliqueu aquí. I si voleu veure'n les fotos, cliqueu aquí.

05-04-2010 De la literatura a les cuines de la Mediterrània: aquest nou bloc és un projecte col·laboratiu de professores de llengua castellana i catala dels instituts Jaume I, de Salou, La Mar de la Frau, de Cambrils, i Gabriel Ferrater. És el resultat d'un grup de treball de l'ICE, coordinat per la professora Beatriz Comella.

12-04-10. El Departament de Llengua Castellana i Literatura ha incorporat un nou bloc de creació literària de 4t. d'ESO .

05-04-2010. El Departament de Llengua Catalana i Literatura ha obert un nou bloc de suport a la matèria de Literatura Catalana de 2n. de Batxillerat.

17-03-2010: El grup Balls i Ritmes de l'Ins. Gabriel Ferrater va participar a la trobada del Pla Català de l'Esport... (llegir més)

06-03-2010. Del 4 al 6 de febrer un grup d'alumnes de francès de primer i segon de BATX van fer un viatge de tres dies a Perpinyà. Si voleu saber què han fet, cliqueu aquí,  i si voleu veure les fotos del viatge, aquí.

06-03-2010: per celebrar la festa de Saint-Valentin, els alumnes de francès d'ESO del nostre institut i dos més de Reus i Altafulla van organitzar un Festival que va tenir lloc al nostre Centre. Per saber-ne més...

Activitats a la biblioteca: dimecres 10 de març visionat de videolits fets pels alumnes d'anglès de la professora Imma Sanmartín a les 11'30h. Us esperem!

El dijous 4 de març s'estrena dins del Festival Europeu de Curtmetratges de Reus "En silenci", peça feta pels alumnes de 1r de batxillerat de les Arts Escèniques, Música i Dansa.

Preinscripció curs 2010-2011 (Més informació a la web del Dpt. d'Educació /Preinscripció i matriculació)

ESO

Jornada de portes obertes: dissabte 30 de gener, 11h.

Presentació de sol·licituds: 2 al 16 de febrer

Batxillerat

Presentació de sol·licituds: 10 al 21 de maig

Josep M. Llort, professor de Biologia i Geologia, ha guanyat el primer premi en la IX convocatòria dels premis " Angeleta Ferrer i Sensat... Més informació...

06-11-2009 - Francesc Valdivia, Anton Òdena i Joan Rull, alumnes de 2n de Batxillerat, juntament amb la professora Eloïsa Valero, han quedat finalistes de la XIV Experiència fotogràfica internacional dels monuments. Un dels premis l'ha guanyat Albert Genovés.... Més informació...

Viatge a Exeter, organitzat pel Departament d'Idiomes Estrangers - Anglès, entre el 23 d'agost i el 5 de setembre. Podeu consultar el bloc amb les experiències del viatge.

La grip A en làmbit educatiu: recomanacions del Dpt. d'Educació per afrontar el virus de la grip A en l'àmbit educatiu

Inici classes curs 2009-2010:

dilluns 14 de setembre:

10.00h: presentació alumnes 1r d'ESO

11.30h: presentació alumnes 2n-3r-4t d'ESO

dimarts 15 de setembre 12.00h: presentació alumnes 1r i 2n Batxillerat

02-09-2009 - Pau Alcubilla, Anna Crespo i Linshan Zhu, alumnes de 2n de Batxillerat, han rebut una distinció per haver obtingut una qualificació superior a 9 a les Proves d'Accés a la Universitat.  Més informació...

02-09-2009 - Premis del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili a treballs de recerca de Batxillerat. A la convocatòria 2009 han rebut premi dos treballs d'alumnes del centre: "La saturació s'atura?. Estudi sobre la descalcificació amb resines", de l'alumne Andrés Ramírez Martínez i Paloma Pérez com a tutora - "Mètodes numèrics amb MATLAB" de l'alumne Jordi Ferré Güell, i David Moyano com a tutor.

Reunió informativa pares i mares dels alumnes de 1r d'ESO: serà el dia 8 de setembre de 2009, a les 20.00 h, a la sala d'actes del centre, per a explicar l'inici i planificació del curs, l'estructura del centre, els serveis que ofereix l'AMPA i el Pla Esportiu Experimental a l'escola

01-07-2009 Matrícula Batxillerat 2009-2010. Documentació que cal aportar: Primer - Segon

 

   

Notícies d'interès 2008-09

Albert Genovès Roig, alumne de 2n de batxillerat de la modalitat d'Arts ha guanyat un dels premis de la "XIV Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments", organitzada pel Museu d'Història de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat.

El departament de Matemàtiques ha rebut els següents premis a les proves Cangur 2009 i al premi Poincaré 2009 (llegir més...)

El departament d'Educació Física va organitzar entre els dies 5 i 8 de maig unes jornades d'Activitats a la Natura, (llegir més...)

Els alumnes de 1º y 2º ESO de Francès van anar el 14 de maig a a Arbúcies a visitar l'institut... (llegir més)

Premis Baldiri Reixac 2008-09: l’equip de la biblioteca, amb els alumnes de segon d’ESO del curs 2007-08, han estat premiats pel treball " Mercè Rodoreda al Gabriel Ferrater"

L’equip de la biblioteca, amb la col·laboració dels professors/es del centre, ha organitzat l’exposició titulada 25 ANYS 25 PERSONATGES. Aquesta exposició romandrà oberta fins el divendres dia 5 de juny.Hi sou tots convidats!

La Universitat Pompeu Fabra ha concedit un premi extraordinari al treball de recerca de Laura Sentís Margalef "Estudi sobre la traducció de les onomatopeies en el còmic "L'amour c'est pô propre"

17-maig-2009: Iris Samarra, de 4t d'ESO, i Ignasi Esteve, de 1r de Batx., han guanyat el "Premier Concours de Journalisme Educafrances. (llegir més al bloc ...)

19-maig-2009: com cada primavera la coral del centre ofereix a tota la comunitat educativa el Concert de Primavera, aquest any amb la participació de la coral del centre i de la coral de l'IES Els Pallaresos. (llegir més...)

11-maig-2009: els alumnes de 1r d'ESO van anar de la Platja Llarga de Tarragona al castell de Tamarit. (llegir més...)

Preinscripció Batxillerat curs 2009-2010. (més informació...)

Cliqueu sobre la icona per a accedir als treballs que es presenten a la Mostra 2009

Premis de Recerca Universitat Abat Oliva CEU per a estudiants de Batxillerat: Laura Sentís Margalef ha obtingut el primer premi pel treball "Estudi sobre la traducció de les onomatopeies en el còmic "L'amour c'est pô propre" (llegir més...)

Premi Hèracles: el jurat ha atorgat el tercer premi a Nàroa Celma Miralles, (llegir més...)

Amb una mica de retard, pengem un parell de vídeos sobre Gabriel Ferrater, que van elaborar uns alumnes de 4t d'ESO el curs 2007-08

Programa d'actes de celebració del 25è aniversari de l'IES Gabriel Ferrater

Köln: entre el 10 i el 14 de març, els alumnes de 1r de Batx.C i D van anar a Alemanya, (llegir més...)

Capellades: els alumnes de 1r d'ESO van anar el 20 d'abril a Capellades, (llegir més...)

Parc eòlic de Trucafort: el passat 2 d'abril van fer una sortida els alumnes de 2n de BAT C i D (llegir més...)

Voyage a Albi: del 31 de març al 3 d'abril, els alumnes de francès de 3r d'ESO van anar a Albi (llegir més...)

Passarela 10: els dies 1 i 2 d'abril, els alumnes de 2n de Batxillerat de les Arts van fer una "performance" (llegir més...)

Viatge de fi de curs de 4t d'ESO a Canàries, del 23 al 30 de març de 2009 (llegir més...)

Sortida Pla de l'Esport: el 20 de març els alumnes de l'activitat extraescolar de Balls i Ritmes van anar a Cambrils (llegir més...)

El 28 de febrer els alumnes de 2n. de Batx. d'Història de l'Art, van fer un recorregut per diversos llocs de Tarragona (llegir més...)

Els propers dies 27 i 31 de març de 8 a 2/4 de 9 s'emetran els dos programes que la Coral de l'Institut i els alumnes de Batxillerat de les Arts Escèniques, Música i Dansa van gravar el passat dijous a ComRàdio... (llegir més...)

Divendres 13 de març, a les 10.30h, a la Sala Polivalent del nostre centre, amb motiu de la celebració del 25è aniversari de l’IES Gabriel Ferrater i Soler, l’Hble. Sr. Joseph Huguet i Biosca, Conseller d’Innovació, Universitat i Empresa... (llegir més...)

Dimecres 11 i dilluns 16 de març, a 2/4 de 12: "Poesia i música", a càrrec dels alumnes del Batx. de les Arts Escèniques (llegir més...)

Els dies 11 i 12 de desembre de 2008, els alumnes de Religió van fer la ruta del Císter... (llegir més)

El dimarts dia 17 a les 15.30, al gimnàs del nostre centre els alumnes de Francès van fer un recital de poesia... (llegir més)

24-12-09: Nou bloc del departament de Castellà "La playa bajo el asfalto"

12-02-09: Sortida dels alumnes de 1r de Batx CD d'Economia i Hª del món contemporani pel riu Brugent... (llegir més)

20-02-09: Hem incorporat a "Departaments" un nou bloc d'Anglès.

18-02-09: Ja podeu consultar les activitats de la coral de l'institut en un nou bloc

16-02-09: Hem incorporat a "Departaments" un nou bloc de l'àrea de Música.

11-02-09: Club de Lectura: a 2/4 de 12 a l'aula de 1r ESO A es farà la tertúlia sobre el llibre "El llibre negre dels secrets", de F.E.Higgins.

12-01-2009: Resolució d'adjudicació definitiva del contracte del servei de neteja del centre. Cliqueu aquí per a accedir al text de la resolució.

15-12-2008: Premios bibliotecas escolares 2007. El dia 15 de desembre, a les 12h, a la Biblioteca de Castilla-La Mancha, ubicada a l'Alcàsser de Toledo, es va fer el lliurament del premi obtingut al ""Concurso nacional de buenas prácticas para la dinamización e innovación de las bibliotecas escolares", convocatòria del 2007. Llegir més. Foto1 - Foto2

12-12-2008: Resolució d'adjudicació provisional del contracte del servei de neteja del centre. Cliqueu aquí per a accedir al text de la resolució.

20-12-08: Lliurament del premi CIRIT a Mercè Vallverdú Bonet, pel treball de recerca "El temps de fa temps. Anàlisi de fenòmens meteorològics del segle XIX a Reus", tutoritzat pel professor Albert Pujol Codina

Reunions d'inici de curs amb els pares dels alumnes:

 • 14 d'octubre 2008, dimarts:
  • 19.30 h: 2n ESO A-B-C-D-E a les aules respectives
  • 20.00 h: 3r i 4t ESO A-B-C-D-E a les aules respectives
  23 d'octubre 2008, dijous
  • 20.00 h: 1r Batxillerat A, (Aula Dibuix Tècnic)
  28 d'octubre 2008, dimarts
  • 20.00 h: 1r Batxillerat B (Gimnàs), 1r Batx C (aula grup), 1r Batx D (aula grup), 1r Batx E (aula Batx. Arts), 1r Batx F (aula Audiovisuals)
 • 30 d'octubre 2008, dijous
  • 20.00 h: 2n Batxillerat A-B-C-D (aules respectives), 2n Batx E (aula Batx. Arts), 2n Batx F (aula Audiovisuals)

19-09-08: Guardons de la Ciutat 2008. Divendres 19 de setembre, al Saló de Plens de l'Ajuntament de Reus, l'IES Gabriel Ferrater va rebre una Menció Honorífica Municipal, pel seu 25è aniversari com a centre d'ensenyament secundari a Reus. (galeria fotogràfica)

15.527 alumnes de Reus tornen a les aules. Més informació a "El Mercadal", gaseta municipal de l'Ajuntament de Reus

17-09-08: Premi Consell Social Universitat Rovira i Virgili als Millors treballs de recerca de Secundària. Convocatòria 2008

- Alumna de 2n de BAT: Neus  Guasch Boqué. Treball: "Donar vida als anys" . Prof tutor: Josep Mª Llort Planchadell 
- Alumna de 2n de BAT: Sara Rius García: Treball " Anàlisi dels embassaments de Flix i Riba-roja". .Prof. tutora: Paloma Pèrez Marchamalo

08-09-08: Calendari de setembre - Calendari curs 2008-09 - Tutories - Càrrecs de coordinació

 


Notícies d'interès 2007-08

Iria Gomis Egea, alumna de 2n de Batxillerat, ha rebut una distinció per haver obtingut un 9.54 a les Proves d'Accés a la Universitat.  Més informació...