L'INS Bellulla al Campus Itaca

ITACABELLULLA

Participació a la XII Edició del Campus Itca de la UAB

Alumnes de 3r d'ESO que participen a la XII edició del Campus Itaca de la UAB. Aquest curs ens ha tocat el1r torn des del 22 de juny al 3 de juliol, dia de la cloenda.

Itaca 2015

Recollida de la Beca-salari Itaca

Imatges de l'acte de lliurament de les Beques Salari, on la exalumna Virginia Avila va recollir la seva beca.

Beca Virginia

Beca Virginia 2

 

XI edició del Campus Itaca.

Alumnes del nostre centre participants a la XI edició del Campus Itaca, al juliol del 2014.

 

itaca2014

X edició del Campus Itaca, un video i una imatge.

 

vi

 

itaca2013

X edició del Campus Itaca, juiol/2013

Aquests han estat els alumnes del nostre centre participants en aquesta desena edició del projecte.

itaca 2013

Beques Salari i Campus Itaca

La Vanesa Dacuña que va acabar 2n de Batxillerat a l'Institut Bellulla el curs passat, ha obtingut una de les vint beques- salari Ítaca UAB- Santander per a joves amb alt rendiment acadèmic.

Un dels requisits per obtenir aquestes beques és la participació del centre al Campus Itaca

vd

 

Campus Itaca __ ______________________________________________________ juny/2012

Dijous 21 de juny va finalitzar el Campus Itaca 2012

itaca20122

Dilluns dia 11 de juny començarà el Campus Itaca 2012. Aquests són els nous alumnes.

itaca2012

 

Segon torn Campus Itaca __ ______________________________________________________ juny/2010

Aviat començarà el segon torn del Campus Ítaca i volem que tingueu la següent informació i adreceu la que calgui als alumnes que hi participen:

- El primer dia, 21 de juny, tindrà lloc la benvinguda i es realitzarà a la Sala d'Actes de la Facultat de Ciències de l'Educació a les 9.00 hores a la que heu d'assistir en representació del vostre centre i per acompanyar els vostres alumnes. Heu de venir pel vostre medi de transport perquè l'autocar que recull els alumnes els deixa a la UAB i marxa, a més en algun dels casos no hi ha places lliures.

- Us adjunto informació sobre el punt de trobada i l'horari de l'autocar, la recollida i tornada serà al mateix punt. Tal com varem comentar a la reunió que va tenir lloc al febrer, algun responsable del vostre institut ha de ser-hi a la parada acompanyant els alumnes fins que pugin a l'autocar.

- L'horari del Campus Ítaca és de 9.00 a 18.15h, excepte l'últim dia, 2 de juliol, que es durà a terme la sessió de cloenda. Durant la primera setmana del Campus enviarem a les famílies una carta i a vosaltres un correu electrònic per a convidar-vos a la cloenda. Aquest dia els alumnes hauran de fer el viatge de tornada amb les seves famílies.

- L'alumnat del Campus Ítaca dinarà cada dia en el bar de la facultat de Veterinària però, l'esmorzar l'hauran de portar de casa . El primer dia també hauran de portar roba esportiva, material per dutxar-se i escriure (llapis, bolígraf,...) i els dies que se'ls hi digui una tovallola petita i  banyador. El primer dia no cal. Tot això consta al document adjunt "MATERIAL ALUMNAT".

Us adjunto un calendari amb les activitats que es faran al Campus Ítaca.

Per a qualsevol aclariment, podeu trucar als telèfons  935811600 - 935812965. Si no ens trobeu podeu trucar durant els dies que dura el Campus al 638532595 ó 638374493 també podeu enviar un correu a campus.itaca@uab.cat.

Salutacions,

Rosa Mª Borrero
Campus Ítaca

Documentació:

Itinerari

Campus dia a dia

Material

_______________________________________________________________________________________

 

Projecte Ítaca

Aquest juliol, vuit alumnes de l’IES Bellulla participaran per primera vegada, en representació de l’institut i de la ciutat, en el projecte Ítaca. El projecte Ítaca neix d’una experiència portada a terme en alguns instituts d’Escòcia i que la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha volgut desenvolupar en el seu àmbit territorial. El projecte pretén animar els alumnes de secundària i les seves famílies perquè considerin la formació acadèmica com a una inversió de futur. El projecte és també un exercici de col·laboració entre institucions doncs, l’Institut va demanar la participació a la Universitat, que va considerar l’IES Bellulla com a adequat pel projecte i, de manera immediata es va posar en contacte amb l’Ajuntament de Canovelles, peça imprescindible per a la participació en el projecte i què s’hi va mostrar molt interessat i col·laborador.

Ara, ja tenim seleccionades les primeres quatre noies i quatre nois que ens representaran a la UAB en el tercer torn del campus (del 7 al 17 de juliol) junt amb alumnes d’instituts de La Garriga, L’Ametlla, Terrassa, Sabadell, Rubí, ... i fins i tot de l’institut escocès d’Strathclyde. Els alumnes no participen com a centre sinó que els organitzadors els distribueixen per formar grups de dotze alumnes; d’aquesta manera, el treball cooperatiu i les habilitats socials tenen especial importància a l’hora d’aconseguir els objectius proposats per a cada grup.

A ben segur que els alumnes del Bellulla s’ho passaran molt bé i sabran aprofitar aquesta oportunitat. Fins i tot podran aconseguir, de manera individual, una estada a Escòcia, bressol del projecte. Al setembre els demanaren que ho expliquin, sobretot als alumnes de 3r i de 2n de l’ESOquè són els que hauran de continuar nodrint el Projecte Ítaca de joves valors de Canovelles. De moment podeu consultar la web de l’institut on anirem fent el seguiment de la participació del Bellulla en aquesta engrescadora iniciativa.

______________________________________________________________________________________

Ítaca… com definir l’estància allà, a la UAB? Doncs bé, van ser uns dies increïbles, on vam aprendre coses que de vegades ni sabíem, coses interessants que ens van sorprende molt. Una de les millors coses és que vam aprendre d’una manera lúdica, que ens van enfocar les activitats d’una manera que ens resultés vistosa per així poder assolir i retenir millor els conceptes que en explicaven a cada classe. I parlant de l’àmbit social, va ser genial la manera que van tenir de distribuir els grups, de des del primer dia ajudar-nos a conèixer gent amb alguns jocs que, vistos des de fora no semblaven gran cosa però van ser tot un èxit.

Ítaca… Ítaca és un destí, però crec que en aquest cas més bé ha estat un port, on hem tingut la sort de parar algun per agafar forces i ganes de seguir endavant.

Sara Peña Miret, 4t d'ESO A

____________________________________________________________________________________________

Els nous alumnes del Bellulla que participen al Campus Itaca de la UAB.

"Ens fa molta il·lusió participar en el Campus perquè és una oportunitat única i ens semblen molt divertits els tallers i les activitats...A més, coneixerem gent nova i segurament que ens ensenyaran moltíssimes coses noves i ens animaran a seguir estudiant.

Fàtima i Marc – 3r B

 

 

 

alexia
saga
bv
agendes deures
ev
educat
aee
belluteca
ee
itaca
xtec
atri
google
gencat
est. catalunaya
Famíliai escola
GUIA_VO

Recomanem el navegador Mozilla Firefox per a visualitzar correctament aquesta pàgina

suggeriments sobre el web: web master Bellulla, Canovelles 2012