ELIC - Garraf

Equip de Llengua, Interculturalitat i Cohesió social

  

     
 

QUI SOM I QUÈ FEM

Els Equips d'assessorament de Llengua,  Interculturalitat  i Cohesió social es van crear l’any 2004  i estan integrats a la xarxa dels Serveis Educatius de Zona del Departament d'Educació.

L’Equip LIC fa tasques d’assessorament, formació  i acompanyament als centres docents públics i concertats i al professorat de les diferents etapes educatives sobre els  tres eixos LIC

     
 

Carmina Carbó

Agnés Sala

mcarbo8@xtec.cat

asala125@xtec.cat

   
 

Llengües
Assessorar els centres docents i acompanyar en la  formació del professorat   per tal de consolidar la llengua catalana com a eina de cohesió social en el marc d’un projecte d’escola plurilingüe.
Facilitar recursos i estratègies perquè l’alumnat assoleixi una bona competència comunicativa en llengua catalana, d’acord amb els objectius que estableix el currículum.
Assessorar  al professorat en l’actualització de les metodologies innovadores,  les estratègies i els recursos didàctics inclusius en l’ensenyament de les  llengües  per tal d’afavorir l’èxit escolar de tot l’alumnat .
 Donar suport als Projectes Educatius de Llengües Estrangeres (PELE).
Aportar estratègies i acompanyar als centres i al professorat en el desenvolupament                           d’experiències didàctiques de Treball Integrat de Llengua i Continguts (TILC) en  les àrees no lingüístiques i en el  procés d’actualització del Programa d’Immersió Lingüística (PIL) 


Interculturalitat
Col·laborar, impulsar i donar suport  a totes les iniciatives que  reconeguin els valors de la diversitat cultural i lingüística de l’alumnat i les seves famílies.
Aportar recursos per facilitar la tasca del professorat i dels centres en el  tractament de la diversitat cultural i lingüística.
Assessorar i aportar recursos al professorat per a l’atenció de l’alumnat nouvingut a l’Aula d’Acollida i a l’Aula Ordinària


Cohesió Social
Assessorar i col·laborar amb el professorat i els centres per garantir l’equitat i crear les condicions que facin possible la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat.
Donar suport als centres en l’actualització i desplegament  del Projecte de Convivència
Fomentar la inclusió social i escolar de tot l’alumnat per  evitar qualsevol tipus de marginació.
Participar activament en la promoció escolar de l’alumnat gitano.
Assessorar i fer modelatge sobre metodologies inclusives a l’aula.

Participar en la planificació, gestió,  difusió i avaluació de les actuacions del Pla Educatiu d’Entorn de Les Roquetes ,Sant Pere de Ribes com a eina per afavorir la cohesió social, tot facilitant la vinculació entre els centres i el seu entorn.

 
 

ADRECES D'INTERÈS

https://acollidagarraf.wikispaces.com/INICI

http://www.xtec.es/lic/

http://blocs.xtec.cat/coordinaciolichospitalet/
     
http://blocs.xtec.cat/ensenyarllengualumnatnoromanic/

http://ensenyarllengualumnatnoromanic.blogspot.com/

https://sites.google.com/a/xtec.cat/projectes-en-llengues-estrangeres/

 

UN MÓN PLE DE DIFERÈNCIES

Unitats didàctiques realitzades per Francesc Carbonell i Paris,
del Programa d’Educació Compensatòria de les Comarques Gironines.

Document PDF

 

PLA D'ACOLLIDA MATEMÀTICA PER A L'ALUMNAT NOUVINGUT D'ESO

Sovint ens trobem amb la necessitat de conèixer metodologies i materials adients de treball a l’aula per tal d’afavorir l’alumnat nouvingut un aprenentatge de qualitat, integrador i cohesionador. En aquesta web, es presenten metodologies i recursos utilitzables a l’aula de matemàtiques amb l’alumnat nouvingut, propostes de protocols d’acollida i materials recollits.

Material elaborat per Sergio Gracia Cantador en la llicència d'Estudis Retribuïda concedida pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya durant el curs 2007-08.

Supervisor: Dr. Claudi Alsina i Català

Entreu

 

L'ATENCIÓ A LA DIVERSITAT DE L'ALUMNAT NOUVINGUT: L'APRENENTATGE COOPERATIU

Pere Pujolàs. Universitat de Vic

Molí de Mar. 14 de maig de 2008
Document PDF

 

JO PARLO, TU PARLES, NOSALTRES APRENEM
Balançde l‘experiència de 4 anys de parelles lingüístiques en hores lectives

Matilde Fernández Sallés

Presentació xerrada octubre de 2008 (PDF)

Document experiència col·laboració (PDF)

   
  ESPAI LIC
Espai LIC de la XTEC
   

 

 

Servei Educatiu del Garraf | Pujada del Far de Sant Cristòfol, 12. 08800 Vilanova i la Geltrú. | Tf. 93 815 94 34| Fax 93 815 95 59 | se-garraf@xtec.cat