Llicències d'Estudis Retribuïdes. Curs 2000-2001


Memòria del treball en format AcroRead 
 
Títol: Laboratori virtual d'electrònica i electrotècnia
Autoria: Antoni Llort Colell
Característiques: S'ha elaborat un CD que conté: (feu clic aquí per veure'l)
82 documents en format Word 97 (1285 pàgines en total), amb aplicacions del programa Electronics Workbench comentades, i amb molts gràfics incorporats per generar material didàctic: presentacions Power Point, transparències, fitxes de pràctiques, etc.
796 fitxers, cadascun amb un esquema elèctric o electrònic, elaborats amb el programa Electronics Workbench, tots relacionats amb els documents esmentats anteriorment.
En el CD s'ha incorporat un sistema de navegació per localitzar temàticament i visualitzar la informació. Cal disposar dels programes Word 97 o superior per accedir a la documentació elaborada, Electronics Workbench versió 5 o superior per accedir i simular els esquemes elaborats amb aquest programa i un sistema de navegació del  tipus Netscape o Internet Explorer per utilitzar les opcions de navegació en el CD.
Orientació del treball: Material de base per a generar materials utilitzables a l'aula. Matèries: crèdits del cicles formatius de la família professional d'electricitat i electrònica; crèdits amb continguts d'electricitat i electrònica de la família professional de manteniment i serveis a la producció; electrotècnia de batxillerat.
Temes i/o Identificadors: Simulador; electronics; workbench; electrònica; electrotècnia; circuit; esquema; anàlisi de circuits; disseny de circuits; component; components; mesures; mesura; instrument; analògica; digital; potència; resistència; condensador; transistor; tiristor; circuit integrat; elèctric; trifàsic; tensió; corrent; intensitat.
Destinataris: Professorat de CF de la família electricitat i electrònica; professorat d'electrotècnia (batxillerat).
Resum: S'ha elaborat un CD amb documentació totalment oberta (en format Word 97) per a ser reelaborada i adaptada a les necessitats de cada professor o professora que la utilitzi, i els fitxers corresponents construïts amb el programa Electronics Workbench (EWB). El volum total de la documentació ocupa 1285 pàgines impreses, incorporant molts gràfics, taules, etc. El nombre de fitxers amb circuits en format EWB és de 796. A banda, hi h un sistema de navegació per localitzar la informació continguda en el CD. Els continguts del CD estan agrupats en sis apartats:
Introducció al programa EWB. Només per a persones que no coneixen el programa; inclou una breu descripció i unes activitats inicials per començar a treballar-hi: dibuix i verificació d'un circuit elèctric 
Els components elèctrics i electrònics incorporats en el simulador: descripció i exemples comentats.
Aplicacions del simulador, agrupades en electrotècnia, electrònica analògica, electrònica digital, electrònica de potència, circuits d'electrònica de comunicacions i regulació i control automàtics.
Els instruments de mesura incorporats a l'EWB i exemples d'utilització.
Les opcions d'anàlisi gràfica incorporades a l'EWB, com a mètode d'anàlisi alternatiu als instruments de mesura.
Dades tècniques sobre el propi programa EWB i procediments de solució de problemes.