Llicències d'Estudis Retribuïdes. Curs 2001-2002



 
Memòria del treball en format AcroRead 
Annexos

 
Títol: Prevenció de riscos laborals a l'IES Manolo Hugué i a l'IES Ramon Casas i Carbó
Autoria: Antoni Farran i Vall
Modalitat: B2: cinc mesos.
Característiques: La memòria  del treball consta de 12 planes. L’apartat 3 del treball està dividit en 9 parts cadascun d’ells en un annex, en el conjunt dels 9 annexos hi ha 76 planes.
Orientació del treball: Treball d’investigació. Avaluació de riscos laborals.
Temes i/o Identificadors: Avaluació riscos laborals; higiene industrial; seguretat; ergonomia; qüestionari psicosocial; pla d’emergència; simulacre d’evacuació; ensenyament secundari obligatori.
Destinataris: Tècnics de prevenció de riscos laborals; coordinadors de prevenció de riscos laborals.
Resum: Aquest  treball ha estat realitzat durant  els mesos de febrer a juliol del 2002. He fet una avaluació dels riscos relacionats amb el treball docent a l’IES Manolo Hugué de Caldes de Montbui i a l’IES Ramon Casas i Carbó de Palau-Solità i Plegamans.
L’avaluació dels riscos existents en un centre educatiu és una part clau del Pla de Prevenció que es dissenyarà per afrontar-los, cal saber quins riscos hi ha, quin nivell de gravetat tenen, quines solucions existeixen per afrontar-los. A partir d’aquest coneixement  es podrà decidir  quan , com i amb quins mitjans afrontar-los.
El treball ha consistit en recollir informació significativa sobre tot alló relacionat amb el treball 
(instal.lacions, estructura, aparells, condicions ambientals, desenvolupament de la tasca docent ), analitzar-la i proposar actuacions per fer més segur , còmode i portador el lloc de treball.
La recollida d’informació l’he feta seguint una metodologia standard d’avaluació global de riscos.