XTEC

Punt de trobada


Professorat
Alumnat

Perfils d'innovació
Promoció de les TIC

Experiències
Àmbit internacional


 
Experiències




Projecte IATIC - IES Torre del Palau (Terrassa)


Projecte IATIC - IES Torre del Palau (Terrassa)
Des de l'àrea de comunicació de l'institut s'han posat en marxa eines de comunicació interna que es vehiculen a través de la intranet i eines de comunicació externa que surten a l'exterior per una revista digital d'informació contínua sobre l'actualitat del centre anomenada Què passa! Professorat i alumnat s'han involucrat per produir les informacions sobre el que esdevé al centre basat en l'agilitat informativa.

IES Torre del Palau. Terrassa
Curs 2005-2006



Ser ciutadà


Ser ciutadà
Activitat feta per alumnes de 1r de Batxillerat d'un institut de les rodalies de Barcelona, amb la intenció de descobrir el centre neuràlgic de la ciutat a partir de la reflexió sobre què és avui en dia ser ciutadà.

IES Rovira Forns. Barcelona
Curs 2003-2004. 1r Batxillerat



Els instruments de l'orquestra


Els instruments de l'orquestra
Durant l'activitat del Nadal de 1999 es va proposar des de la XTEC la composició i il·lustració de nadales. Paral·lelament els músics que preparaven el concert de Nadal van anar presentant els seus instruments i els seus assaigs. Poc després la resta dels components de l'orquestra van aparèixer per la XTEC amb els seus instruments i amb un bon grapat d'entreteniments.




Virtuts virtuals / Virtudes virtuales / Virtudes virtuais


Virtuts virtuals
El Llibre de Virtuts Virtuals és una experiència de creació col·lectiva entre alumnes de diferents continents a través d'Internet. El llibre té textos i il·lustracions d'alumnes brasilers d'entre 13 i 15 anys i catalans d'entre 16 i 18. Mostra les seves reflexions sobre les virtuts coratge i prudència, i és el resultat d'un procés de treball educatiu ètic i estètic.

IES Carles Vallbona (Barcelona·España)
C. Pitágoras Cidade Jardim (Belo Horizonte·Brasil)



Expedició a l'Antàrtida


Expedició a l'Antàrtida
Durant el curs 1999-2000 un equip d'investigadors catalans van participar en una expedició internacional a l'Antàrtida a bord del vaixell alemany Polastern. Des d'aquesta web es va poder seguir el Diari de Viatge que els investigadors van poder fer arribar cada quatre dies.



Fem un conte!!!


Fem un conte!!!
Durant el curs 1998-1999, els nens i nenes de P-5 de les escoles CEIP Catalunya de Navarcles i CEIP Seat de Barcelona van elaborar un conte utilitzant el correu electrònic. L'experiència es va iniciar amb la trobada d'un missatge escrit per un llibre que estava molt trist, ja que havia perdut les lletres de les seves pàgines. S'havia quedat sense títol, sense personatges i sense història, i volia que algú l'ajudés a ser de nou un conte perquè tothom el pogués llegir.

CEIP Catalunya (Navarcles) i CEIP Seat (Barcelona)



La volta al món en 80 dies, més o menys


Experiència iniciada l'any 2000 consistent en realitzar la volta al món seguint les etapes de viatge que va fer en Phileas Fogg a la novel·la de Jules Verne. Actualment es troba en l'edició 2003.

Juanjo Gómez
Professor d'ensenyament secundari



Internet i l'ensenyament de la literatura


Reflexió sobre les possibilitats educatives de la telemàtica en l'ensenyament de la literatura centrant-se bàsicament en l'accés a recursos dissenyats amb aquesta finalitat (fòrums i debats) i en l'accés a materials relacionats amb el món de la literatura no pensats per a l'ensenyament (autors, gèneres literaris, moviments...), l'ús i interès dels quals dependrà del tipus d'activitat a realitzar.

Ramon Salvo Torres
Professor d'ensenyament secundari de l'Escola del Treball de Barcelona



Internet com a mitjà per a l'Educació Artística


Descripció de l'experiència portada a terme dins dels debats MIRART (curs 1995-96) per a alumnes d'Ensenyament Secundari, amb la utilitat News, amb l'objectiu de suscitar una reacció als alumnes en relació a la imatge artística. El tema concret va ser El Pavelló de Barcelona, de Mies van der Rohe de l'Exposició Universal de Barcelona de 1929.

Frederic Chordà i Laura Rius
Professors d'ensenyament secundari



Una experiència a l'ESO


Resum i valoració de l'experiència de l'ús del correu electrònic (E-Mail) en l'intercanvi d'informació entre alumnes d'ensenyament secundari de Catalunya i Holanda, de l'IES Torre del Palau de Terrassa i l'SG Camblum de Zalibommel respectivament, realitzat entre els mesos de maig i juny de 1995. El tema era l'estudi geogràfic i humà dels respectius països, el qual s'havia de completar amb preguntes i respostes entre diferents grups d'alumnes d'ambdós centres.

Jordi Regalés i Carlos Molina
Professors d'ensenyament secundari de l'IES Torre del Palau de Terrassa