Satèl.lits de Júpiter anomenats així en honor del seu descobridor Galileu Galilei. Els quatre han estat estudiats per l'astronau Voyager i per l' Orbiter-Galileo.

IÓ: Té gran quantitat de volcans en erupció constant, el producte dels quals tapa la seva superfície de sofre a la que dóna uns colors particularment vermells i blancs. IÓ és el cos més actiu geològicament del Sistema Solar. Té una densitat de 3,5 i un diàmetre aproximat de 3630 km. Revolució sideral 1,77 dies. Es troba a 421.600 km. de Júpiter. Les sondes Voyager van descobrir gran quantitat de volcans en activitat.

EUROPA: La seva superfície està coberta de falles. Té una densitat de 3 i un diàmetre aproximat de 3.030 km. Es troba a 670.900 km. de Júpiter. Període de revolució. 3,5 dies. Es creu que hi ha aigua en estat sòlid o líquid

GANÍMEDES: El més gran dels satèl.lits galileans i del Sistema Solar. La seva orografia està formada per cràters, serralades i valls. Densitat 2,4. Diàmetre aproximat 5.270 km. Rotació 7,5 dies. És posible que tingui atmosfera.

CAL.LISTO: El més exterior dels quatre satèl.lits galileans. Es troba a 1.880.000 km. de Júpiter. Està cobert de cràters. Té una densitat de 2,4 i un diàmetre aproximat de 4.820 km.

Imatge de Cal.listo.