LA CULTURA

"Qui perd els orígens perd la identitat" (Raimon)

El Baix Penedès és potser, una de les comarques on les manifestacions populars tradicionals i el sentit col·lectiu de festa al carrer es troben més arrelades. És també, una comarca amb importants manifestacions culturals, com podreu descobrir en aquestes pàgines. La nostra identitat ve de molts anys enrera. Amb les adaptacions i novetats que els temps ens van portant, hem de vetllar per preservar aquest patrimoni que ens permet sentir-nos més persones i membres vius i integrats a la societat.

-A la secció de Tradicions podreu trobar els castells, els diables, els dracs, els Tres Tombs, el Pa Beneït, el dilluns de pasqua, els Pastorets, la gastronomia,...

-A la de Museus podreu conèixer quins són els principals museus de la comarca, principals obres que contenen, localització, horaris, etc.

-Quan obriu Fets culturals importants hi trobareu un calendari de les manifestacions culturals més destacades que es produeixen al llarg de l'any en els diferents pobles.

-Si us sentiu encuriosits pels Mitjans de Comunicació hi podreu descobrir quines són les publicacions locals i les emissores de ràdio i TV.

(inici)