Expedició Vallès 2007 al GASHERBRUM II

8.035 metres

 
Notícies

 

 

Notícies i diari de l'expedició

29/07/2007

Finalment hem arribat a Barcelona. Ens esperem els amics i falimiars.

Volem donar les gràcies a tots.

   
27/07/2007 Ja hem arribat a Islamabad i directes cap a l'hotel. El viatge amb autocar és força dur i tenim previst anar a dormir molt d'hora. Demà ens passarem el dia per aquí, segurament per l'hotel perque ens han dit que avui ha tornat a haver-hi un atemptat a prop de la Mezquita Roja. Diumenge a primera hora ja anirem cap a l'aeroport. El vol és via Londres i està previst que arribem a la terminal B de Barcelona el diumenge a les 17:35 h. Aleshores l'aventura s'haurà acabat.
   
26/07/2007 Al final no ha pogut ser i estem anant a Islamabad amb vehicle. De moment tot va sobre el previst i si no hi ha cap impediment demà a la tarda arribarem a Islamabad i el vol de tornada cap a Londres i Barcelona serà el diumenge dia 29. Encara no sabem horaris suposem que demà l'agència ens els confirmarà.
   
25/07/2007 Dia de compres i relax. Estem en un altre hotel perque el que varem estar a l'anada estava ple. Tenim previst el vol cap a Islamabad per demà al matí, però això no es pot saber fins el últim moment perque depenem totalment del temps.
   
24/07/2007 Avui hem arribat a Skardhú i la travessa ens ha resultat força dura. A part que ens ha plogut cada dia, avui hem fet el tram amb jeeps per una carretera que és infernal. Demà descansarem i intentarem averiguar com està tot el tema de vols, per saber com anirem fins a Islamabad.
   
22/07/2007 Varem sortir ahir al matí i ja portem dos jornades de trekking de tornada. Estem molt i molt cansats. Cada dia fem 2 de les etapes que a l'anada feiem en un dia i tenim unes "agulletes". Avui hem arribat a Paiju a on varem fer jornada de descans l'altra vegada. Si tot va bé en dos dies estarem a Skardhú.
   
21/07/2007 La tornada estava prevista de fer-la per una altra vall, però aquest any es veu que hi ha una escletja molt gran. Amb cordes fixes es podria passar però el problema és per als portejadors que es complica molt passar-hi amb tota la càrrega. Per tant, hem decidit que el millor era tornar per mateix lloc que varem venir i que és com ho està fent tothom.
   
20/07/2007 Hem estat tot el matí fent els bidons i empaquetant les coses. Com que no som la única expedició que marxa les agències s'han donat pressa i en principi demà hi haurà 25 portejadors que venen a recollir el nostre equipatge. Al migdia hem fet un pica pica amb d'altres expedicions i avui al vespre farem el sopar de comiat amb tota la gent que marxa. De moment el que està previst és que demà sortim direcció Askole que són 3 dies a peu i d'allà anem per una carretera infernal fins a Skardhú amb jeep. Està previst que el dia 25 estiguem a Skardhú i si es pot el dia 26 anem amb aviò cap a Islamabad. El vol a Barcelona ens l'han reservat per el diumenge dia 29 però tot s'haurà de veure perque a vegades per sortir amb aviò d'Skardhú és complicat.
   
19/07/2007 Tornem a estar tots nosaltres junts al Camp Base, hem decidit que aquí acabàvem la nostra aventura aquesta vegada. Ara està fent bon temps i encara ens quedaven uns dies per intentar-ho però la previsió és que amb dos dies tornarà a entrar mal temps. La neu que hi ha encara no està prou transformada i si torna a nevar encara hi haurà més risc d'allaus. Aquesta vegada no em tingut molta sort amb tot plegat però només queda tornar-ho a intentar més endavant. No sabem quans dies necessitarem perque tornin a arribar portejadors fins aquí dalt i per a que ho tinguem tot preparat. De l'accident d'ahir hi ha dos ferits greus que encara no ha pogut arribar l'helicopter a evacuar-los i un noi alemany que es va morir i un altre noi desaparegut. Tots els demés varen patir ferides lleus.
   
18/07/2007 Avui mentre estavem reposant en el Camp I, més o menys a les 11:00 del matí, hem vist com baixaven dos allaus just abans del Camp II. Primer pensavem que s'havia endut el camp però desprès hem vist que era just abans d'arribar-hi. Hi havia molta gent d'altres expedicions que estaven pujant just avui cap amunt. Després d'unes quantes hores d'incertesa perque companys que estaven en el Camp I no podien contactar amb membres de les seves expedicions, hem sapigut que l'allau havia sorprès a força gent. A primera hora de la tarda han començat a arribar els primers ferits al Camp I. Encara no sabem de moment totes les conseqüències d'aquest succès. Estem esperant l'helicòpter però és complicat que pugui arribar aquí. Ja sabiem que la muntanya estava massa carregada de neu però ara sí que ens sembla que aquest any el GII no es podrà pujar.
   
17/07/2007 El Marçal i el Carles hem arribat al Camp I per passar-hi la nit. La Mireia i la Sara hem tornat a baixar al Camp Base perque la Mireia no es trobava del tot recuperada. Demà descansarem en el Camp I i la idea és intentar anar a equipar el Camp II demà passat. La muntanya està molt carregada de neu i hi ha moltes expedicions que estan anant al Camp II i Camp III però hem de veure com s'assenta la neu.
   
16/07/2007 A la majoria d'expedicions comercials se'ls hi acaba el temps perque la majoria han de tornar sobre el dia 20-25 i ahir amb una mica de mal temps ja varen sortir cap el Camp I. El que s'ha de veure és com estarà el tram del Camp I al Camp II perque és el més exposat a risc d'allaus. Nosaltres voliem sortir avui per arribar a dormir al Camp I, però de moment han sortit la Sara i la Mireia per anar a passar la nit al Camp Base Avançat ja que elles encara no han pogut dormir en alçada. La intenció és que demà sortiran el Marçal i el Carles i demà tots intentarem anar a dormir al Camp I.
   
15/07/2007 Continua nevant i ja en fa tres dies. Fins a dia d'avui cap expedició ha fet cim. L'expedició txeca que tenia montat el Camp III va decidir fer un atac al cim però a 7.700 m. varem tornar enrera perque la neu els hi arribava per sobre el genoll, i això era abans de les últimes nevades. La muntanya s'està posant molt difícil. Però de moment esperarem perquè a partir de demà les previsions ja són més bones.
   
14/07/2007 Fa uns 4 dies vàrem patir un ensurt que fa que ara estem molt mancats de forces. El dia que pujàvem al Camp I el Jordi, el Carles i el Marçal creuant un pont de gel es va trencar i el Jordi va caure. Els 3 anàvem encordats i després d'un parell d'hores varem aconseguir treure'l. El rescat va ser costós perque va caure uns 15 m. i es va fer mal a 3 dits de la mà. Després de treure'l varem acampar a 20 min. del Camp I. I al dia següent (10/07/2007) varem tornar a baixar al Camp Base. El Jordi torna direcció Skardhú i Islamabad per que li curin la mà. De totes maneres un metge de l'expedició australiana li va fer un primer vendatge aquí. Els 4 membres que quedem en el Camp Base varem decidir fer uns dies de descans per a recuperar-nos i perque les previsions eren de mal temps.
   
13/07/2007 Avui voliem fer un intent de pujar material fins al Camp I o fins al Camp Base Avançat, però l'intenció era pujar i baixar el mateix dia perque ja ens havien advertit que venia mal temps. Al final no hem pogut sortir perque ja està nevant. La previsió de mal temps és de 2 o 3 dies, per tant, fins diumenge o dilluns no podrem sortir cap el Camp I. Físicament ens trobem bé però l'alçada fa que ens sentim aixafats, quan camines notes que et falta l'aire i a l'hora de dormir el cor et va accelerat. El Camp Base estem amb altres expedicions: txeca, suïssa, alemana, xinesa, australiana... i nosaltres compartim permís amb els anglesos, un alemany i un italià. De moment cap expedició ha aconseguit fer cim, al GI sí. Aquí el màxim és una expedició que té montat el Camp III. La muntanya presenta moltes dificultats, primer de tot la gelera. Com que de dia fa molta calor i de nit molt fred els seracs van canviant molt. I del Camp I fins al Camp II i ha molt risc d'allaus. Seguirem esperant a que passi el mal temps.
   
11/07/2007

Transcripció de l'entrevista realitzada per RADIO 7 VALLÉS (107.6 FM) a on informen sobre l'expedició cada dilluns, dimecres i divendres a les 11:30 h.

Ja tornem a estar al Camp Base que està a 5.050 m. descansant després d'haver passat una nit al Camp I. El Camp I ja el tenim montat i hem tornat a baixar al Camp Base per a descansar i recuperar forces aixó ens ajuda a fer una millor aclimatació. El que ens està costant més és el fet que per arribar al Camp I s'ha de creuar una gelera que és molt complicada, a part de l'esforç d'anar pujant està molt viva i es trenca molt.Tot el pes que carreguem per poder montar els camps d'alçada també es fa difícil trastejar-lo, el que aquí pesaria 1 kg. allà es converteix en 2 o 3 kg. L'objectiu d'ara és montar el Camp II, el que la previsió és que en 2 o 3 dies ve mal temps. Si podem pujarem més material abans d'aquest canvi de temps i en 4 o 5 dies intentariem montar el Camp II. Fins ara el mal d'alçada només ens afecta lo típic, algun mal de cap i algun mareig per això va bé baixar al Camp Base perque és a on ens recuperem millor i podem menjar i dutxar-nos. Aprofitem Radio 7 Vallés per donar ànims i un record pel Carles Babiloni que s'està recuperant ja a casa seva. Des del Camp Base tenim una vista panoràmica del G I que el cim fa una piràmide molt característica (8.041 m.) i del Chogolisa. Anècdota del dia: Avui és una festa de l'Islam que es celebra a tot el Pakistà i en el Camp Base s'ha fet una festa a on hem fet un àpat conjuntament totes les expedicions.

   
09/07/2007 Hem pujat cap el Camp I i l'intenció és de fer la primera nit a 6.000 m. però la Sara i la Mireia no ens hem vist prou recuperades per arribar-hi i hem decidit tornar enrera a descansar al Camp Base. Agafarem forces i si demà ens trobem més descansades intentarem pujar a dormir al Camp I. El Carles, el Jordi i el Marçal hem creuat tota la gelera fins arribar a dormir al Camp I.
   
08/07/2007 La jornada d'ahir de pujar i baixar del Camp I va ser molt dura. Avui ens hem pres el dia de descans per recuperar-nos físicament i per aclimatar millor, ja que el Camp I està a més de 5.800 m. d'alçada i ahir tard o d'hora tots varem començar a sentir símptomes com mal de cap o cansament. El que tenim previst pels següents dies és demà anar a dormir al Camp I. Per tant, pujar fins el camp i fer-hi arribar tot el material que hem anat deixant pel camí, com que vàrem arribar quasi a dalt podrem pujar descarregats i per tant força descansats. I l'intenció és equipar el Camp II. Això seria el dia 10, però sempre dependrem de la climatologia i de l'estat en que es trobi cada un.
   
07/07/2007 Avui ha estat dia dur, hem estat caminant 8 h. però ha valgut la pena. Estem molt contents perque hem arribat a deixar material al Camp I. El Carles ha aconseguit arribar-hi amb una tenda, un fogò i un aïllant, els altres hem arribat fins a on hem considerat que ja ens començavem a trobar una mica malament i hem preferit tornar cap avall. La Sara i el Marçal hem arribat fins a una mitja hora del Camp I i la Mireia i el Jordi hem girat una mica abans. Estem satisfets perque hem aconseguit pujar força material, i a pesar de tot la alçada no ens està afectant gaire. En Phil (el guia americà que ja varem conèixer durant el trekking) ens dona uns consells que ens van de conya. Al tornar al Camp Base ja tornava a nevar.
   
06/07/2007 Tot està per fer, tot és possible. Avui hem descansat i hem estat preparant al Camp Base tota l'estratègia per demà començar a fer un porteig cap el Camp I. No sabem si podrem arribar-hi. Si no hi arribem almenys portejarem material fins a on poguem i així serà un Camp Base avançat.
   
05/07/2007

Cap al migdia hem arribat al Camp Base, i com cada dia a l'arribar els portejadors han tret els tambors i han estat una estona fent música, mentre la Mireia i la Sara ballaven. Aquí ja pràcticament hi ha totes les expedicions i hem de buscar un racó on moure pedres i poder fer tot el nostre parament. Des d'aquí el cim no es veu, s'ha de fer una petita excursioneta per anar fins a una zona on sí que és visible. Si no és avui a veure si demà podem veure'l. De moment tenim previst estar un parell de dies per aquí per a preparar tot el material i poder aclimatar bé. Si el temps ens ho permet podrem començar a portejar material cap al Camp I. Però ara com ara està nevant força i la muntanya està molt plena de neu, haurem de veure com evoluciona tot plegat. De moment cap expedició ha arribat al Camp III perque la neu tapa les cordes fixes (fa uns dies ens havien informat malament). Notícia del dia: Avui és l'aniversari de la Sara, fa 31 anys. A veure si aconseguim menjar pastís que l'arròs ja el tenim atravessat.

   
04/07/2007

Ahir vàrem arribar a Goro més o menys a 4400 m. d'alçada i avui desprès de passar per Concordia hem seguit fins a Shagaring, última parada fins arribar al Camp Base. Si tot va bé hi arribarem demà. Aquestes etapes han estat les més espectaculars fins ara. El temps no acompanya i ens va plovent. Però les vistes sí que acompanyen i molt. Avui ens hem pogut asseure una estona per descansar davant del K2 i era increïble, fins i tot podiem distingir la "Magic Line". També hem passat per davant d'altres cims com el Gasherbrum IV o el Broad Peak. La mala notícia és que un de nosaltres ahir va haver de tornar enrera. El Carles Babiloni no es trobava del tot bé i un metge d'una expedició polaca li va dir que podia tenir un principi d'edema pulmonar i que li convenia baixar d'alçada. Ja ha arribat a Skardhu i en l'hospital l'han visitat, té la medicació corresponent i ara només ha de descansar i esperar a que hi hagi algun mitjà de transport que el pugui tornar cap a Islamabad. Ell està bé però a partir d'ara trobarem a faltar la nota de color i la broma que ell sempre tenia a punt.

Imatge del Nanga Parbat

   
02/07/2007

Després de la parada a Paiju, avui hem seguit fins a Urdukas a 4.200 m., el temps ara ja no ens acompanya tant, fa dos dies que plou. Avui hem passat per la Torre del Grando i estem al principi de la glacera, a partir d'ara excepte per desviar-nos en alguna parada ja tota l'estona estarem per sobre gel o neu. Els de l'agència ténen contacte amb el camp base i allà hi està nevant molt. Ens hem informat de com estan les expedicions que ja són allà i de moment ningú ha fet cim (potser encara és una mica d'hora) però sí que hi ha alguna expedició que ha arribat al camp III. Nosaltres, si no necessitem per temes d'aclimatació cap dia de descans entre mig, esperem arribar al camp base d'aquí a dos dies.

   
30/06/2007

A partir d'ara la comunicació cada vegada serà més complicada, perque fins a Skardhu funcionaven els mòbils, però ara ja hem d'utilitzar el telèfon vía satèl.lit i no ens podem comunicar tant sovint. Al final varem arribar amb jeeps fins a Askole, encara que la carretera (per dir-li algo) fins allà era no apta per a cardíacs. Ja fa dos dies que estem caminant des que varem sortir d'Askole, varem passar per Jhula i avui hem arribat a Paiju. Aquí farem un descans durant tot el dia de demà. Encara no hem guanyat molta alçada però ja som a 3.400 m. (més o menys com el cim de l'Aneto) i és millor que comencem a aclimatar i als portejadors sempre els hi va bé un dia de descans. De moment tot surt sobre el previst i no hem tingut cap contratemps, el grup està molt animat i els paissatges llunàtics aquests són increïbles. Noticia del dia: avui és el sant del Marçal.

 

   
28/06/2007

Avui a les 6 del matí sortim cap a Askole amb jeeps, ja tenim tots el bidons i paquets preparats que pesen 25 kg. cada un. El menjar no està mal, però amb els 4 dies que portem ja estem una mica saturats del arròs i el pollastre. L'oficial d'enllaç és un militar que posa el govern en cada expedició per controlar-la. Segons qui et toqui és un problema perque t'ho controla tot i en principi està prohibit fer fotografies i filmacions de video així com també portar GPS. Però de moment l'oficial que ens ha tocat és molt enrotllat. És molt jove i és la seva primera expedició, pel tema fotografies és força tolerant. Ens deixa fer fotografies i filmacions sempre i quan no en fem a ponts i a altres coses que puguin ser conflictives per temes militars. No sabem si podrem arribar amb vehicles fins a Askole mateix o si haurem de començar a caminar abans d'hora perque hi ha moltes esllevissades en la carretera. De totes maneres si no el comencem avui, demà segur que comencem a fer el trekking d'aproximació i aclimatació.

   
27/06/2007

CRÓNICA DES DE SKARDHU (Motel Concordia 16:05h.)

Ara mateix hem enllestit el tema dels bidons per el trekking fins al camp base. Una feinada però tot bé. Si hi ha alguna cosa a destacar fins ara del viatge, és per sobre de tot la calor. Aquí fa una calda impressionant, fins i tot l'aire que respirem és calent. Ahir el viatge que ens va portar fins aquí (2 dies de carretera, i quina carretera!!!), en Marçal i en Carles varem anar a comprar una ampolla d'aigua, ens la van treure d'un congelador i ...... estava calenta!. Hem arribat a temperatures superiors als 45ºC, però la moral del grup està força amunt i tots estem a l'espectativa del que trobarem al trekking. De moment la salut de tots bé, encara que el que escriu ha començat a notar els efectes del menjar de la terra (tot s'arreglarà). L'oficial d'enllaç O.K. i els companys amb qui compartim permís (2 britànics i un ianqui) correctes (only correctes), encara que ja els hem batejat amb altres noms. Ahir varem veure el Nanga Parbat, no hi ha paraules. Demà anem cap a Askole i sortim cap el camp base el proper 29/06.

   
26/06/2007

Hem arribat a Skardhu avui al vespre, és l'ultim poble mig important a on poder fer compres abans de començar el trekking. Demà està previst preparar tot l'equipatge i fer les últimes compres de material que ens pugui faltar. La idea és arribar, encara amb vehicle, fins a Askole.

   
25/06/2007 El nostre pas per Islamabad ha estat breu. El temps just per acabar de fer alguna última compra i per anar a arreglar tots els papers de permisos amb el govern. Aquest matí ja hem pogut sortir direcció Skardu, que estava previst fer-ho demà, i així guanyem un dia que és millor gastar-lo en el camp base.
   
24/06/2007

Amb cua per facturar l'equipatge i una mica de retard varem sortir de Barcelona direcció Londres. Després avió fins a Islamabad. I per sort el que més temiem que era perdre quelcom de l'equipatge no ha succeït. Han arribat tots els paquets a destí.

   
  Dins "Expedició" en l'apartat "La ruta" es pot seguir la programació que tenim pensada seguir.
   
23/06/2007

Tot arriba i avui és el dia de la sortida.

A les 13:25 surt l'avió a Londres, punt d'enllaç per agafar un altre avió que ens portarà a Islamabad, capital del Pakistan.

   

21/06/2007

Comiat a Sant Celoni.

A les 7 de tarda al local del CESC es farà un petit comiat als membres de l'expedició valles al GII.

Centre Excursionista Sant Celoni - carrer sant Antoni, 16 - wwww.elcesc.org

   
20/06/2007

Comiat a Granollers.

A 2/4 de 9 del vespre a la sala d'actes de l'AEG es farà un petit comiat als membres de l'expedició vallès al GII.

Agrupació Excursionista de Granollers - carrer Corro, 10 - www.aeg.cat

   
18/06/2007 Estem pendents de rebre els passaports amb els visats des de Madrid.
  El tema s'ha complicat i s'està retrassant una mica però esperem tenir-los en breu.
   
08/06/2007

Lliurament del cargo per volar a Islamabad capital del Pakistan

   
06/05/2007

Estem revisant el material que necessitem per lliurar el cargo al Pakistan.

   
27/04/2007

Hem acabat de fer les proves físiques al Centre de Medicina Esportiva de Granollers, des de aquí volem donar les gràcies pel tracte que hem rebut.

   
09/04/2007

Hem anat a Madrid a tramitar el visat per entrar al Pakistan.

   
09/03/2007

Presentació oficial de l'expedició Vallès al Gasherbrum II a Granollers

Lloc: Sala Tarafa de Granollers del carrer Corró

Hora: 8 del vespre.

   
02/03/2007

Presentació oficial de l'expedició Vallès al Gasherbrum II a Sant Celoni

Lloc: Sala Petita de l'Ateneu de Sant Celoni

Hora: 9 del vespre.

   
06/12/2006

En Bernat, cambrer del bar del Cor de la Ciutat, sèrie de TV3, portarà, durant el capítol del dia, la samarreta oficial de l'expedició.

   
16/11/2006

Venda de samarretes a Granollers. Sala Tarafa a 2/4 de 9 del vespre. Durant el 4t cicle Audiovisual de Muntanya i Viatge d'Aventura.

   
15/11/2006

El web comença a ser operatiu.

   

 

puja....

(c) 2006. Expedició Vallès al Gasherbrum II. | Webmaster: info@vallesalg2.com