Expedició Vallès 2007 al GASHERBRUM II

8.035 metres

 
Logística

 

 

Preparatius

 

Una expedició a un “vuit mil” no és una cosa gens fàcil, per això ho estem organitzant amb més de dos anys d’antelació.

Preparatius burocràtics

La part burocràtica, potser, és una de les coses més complicades.

S’han de sol.licitar diferents permisos:

1-. Permís d’ascensió. S’ha de tramitar amb un any d’antelació. Sense aquest permís és impossible accedir al cim. És un permís específic per un lloc determinat, en el nostre cas, el Gasherbrum II.

El preu varia segons el lloc i l’alçada. Al Pakistan, el preu d’una ascensió d’aquest tipus (més de 8.000 m) és de 9.000$ per un grup de 7 persones. Si s’hi afegeix alguna persona més, haurem d’augmentar 1.500$/persona.

Ens haurem de posar en contacte amb l’ambaixada del Pakistan que hi ha a Madrid i seran ells qui ens diran els passos que hem de seguir per poguer tramitar els permisos.

2-. Vistat. Per poguer entrar al Pakistan també haurem de pagar el visat, que té un cost aproximat de 45 €. Aquest permís s’aconsegueix des d’aquí.

Altres preperatius

1-. Permís per telèfons satèl.lits. Hi ha certs aparells electrònics que necessiten un permís especial i, evidentment, s’han de pagar. Aquest permís es demana directament al Pakistan i té un cost aproximat de 300$.

2-. Permís per walkies. En aquest cas no haurem de pagar cap cànon, però haurem de fer constar les seves característiques.

3-. Pollution Fess. És una taxa que s’ha de pagar per preservar el medi ambient.

4-.Haurem de fer efectiu un dipòsit d’uns 1.000$, que ens serà retornat al final de l’expedició, si l’oficial d’enllaç considera que no em fet malbé el medi ambient.

5-. Tot i que tenim inclòs en la nostra assegurança el rescat en helicòpter, haurem de pagar un dipòsit de 6.000$ per si hi ha cap problema.

Preparatius físics

Tot i que l’equip realitzem diàriament entrenaments personals i dediquem part del nostre temps lliurea l’alpinisme, durant aquests dos anys realitzarem uns entrenaments específics per l’activitat que durem a terme, i així poguer aconseguir les millors condicions per realitzar el nostre objectiu: el cim.

Planifiquem els nostres entrenaments per grups:

. escalada en roca

. escalada en gel

. ascensions a cims de més de 3.000 m i 4.000 m

. marxes de resistència

. travesses de muntanya amb esquís

Els nostres exercicis diaris es basen en la resistència. Tenen un caràcter aeròbic, és a dir, són de llarga durada i de moderada intensitat. No tots realitzem els mateixos exercicis, però la base és la mateixa. Entre els exercicis que realitzem diàriament trobem: natació, fitness, spining, sortides a córrer,...

 

puja....

(c) 2006. Expedició Vallès al Gasherbrum II. | Webmaster: info@vallesalg2.com