Tecnologia 2º ESO

quines són les operacions bàsiques en la indústria alimentària?

La finalitat de la indústria és dur a terme el procés de transformació d’una matèria primera per obtenir-ne un producte elaborat. Durant aquest procés de transformació es duen a terme tot un seguit de processos o operacions bàsics amb aquest ordre:

Recepció i control

la primera matèria on es tria, se separa i es renta la primera matèria segons la qualitat, el seu estat sanitari i de vegades segons la mida.

Tractaments de conservació i elaboració

dels que en parlarem més endavant. 

Envasatge

on s’introdueix el producte ja elaborat en el seu recipient que el protegirà de l’acció dels agents externs.

Embalatge

on s’introdueix el producte ja envasat en caixes per poder-lo transportar i/o emmagatzemar millor.

Emmagatzematge

 on es guarda amb les condicions adients a l’espera de ser distribuït als comerços i grans superfícies.
 Distribució i transport es porta amb les condicions adequades als diferents punts de distribució.   

Control de qualitat

on es realitza el control sobre una mostra estadística de la producció.

Inici de pàginaQuadern de classe

Activitat 12

Aula ZCreative Commons Reconocimiento-No comercial-Compartir bajo la misma licencia 3.0 España License
Conxita Sabartrés Sala
Valid CSSValid html 4.01Valid WAI 1.0 AAA
Des de gener de 2010:Contador de visitas Free counter and web stats