Tecnologia 2º ESO

com conservem els aliments?

Conservar el aliments ha estat una pràctica habitual de la humanitat. La salaó, el fumatge o l’adob amb espècies, sucres i greixos són processos de conservació emprats des de fa segles i que eren particularment útils a les tribus transhumants i al navegants, ja que d’aquesta forma podien disposar d’aliments durant molt de temps.
 
També ha estat especiament útil des de fa molts anys aprendre a conservar els aliments sobrants en èpoques d’abundància per poder-los consumir en períodes d’escassetat.

Per tant, s’ha plantejat al llarg de la història la conservació dels aliments amb la finalitat d’aconseguir:

  1. Allargar la vida del producte
  2. Mantenir els seus nutrients
  3. Augmentar la higiene del procés del producte final
  4. Mantenir o millorar les propietats organolèptiques del producte elaborat

 
Per una bona conservació dels aliments ens cal:

  1.  Matar els microorganismes
  2. Dificultar-ne la seva reproducció
  3. Mantenir-los a la temperatura més baixa possible
  4. Però també ens cal evitar:
  1. Els cops i trencadisses degut a l’acció física
  2. L’exposició d’agents externs, com la llum o l’acció de l’aire, deguts a l’acció química.
Inici de pàginaQuadern de classe

Activitats 13 - 16

Aula ZCreative Commons Reconocimiento-No comercial-Compartir bajo la misma licencia 3.0 España License
Conxita Sabartrés Sala
Valid CSSValid html 4.01Valid WAI 1.0 AAA
Des de gener de 2010:Contador de visitas Free counter and web stats