Tecnologia 2º ESO

procediments físics de conservació per aplicació d'altes temperatures

Es caracteritzen perquè s’actua directament sobre els aliments sense afegir-hi cap altre element.


 Pasteurització:


Consisteix a escalfar el producte fins a 85ºC durant aproximadament 20 minuts. Amb aquesta operació només es destrueixen alguns microorganismes, els germens patògens. La vida del producte és limitat i cal conservar-lo refrigerat. Aquest sistema s’aplica a alguns sucs de fruites i especialment a la llet.


Esterilització:

envasos plàstic

Consisteix a escalfar el producte fins a 120ºC durant 15 minuts. Amb aquest procés es destrueixen tots els microorganismes però també part de les vitamines que porta el producte i també s’alteren altres subtàncies químiques com els sucres o les proteïnes. Aquest productes es poden conservar a temperatura ambient molt de temps. S’aplica als productes enllaunats o envasats hermèticament en vidre.



Uperització [ UHT ]:

envasos brik


Consisteix a escalfar el producte fins a 140ºC durant 2 segons i refredar-lo i envasar-lo seguidament en condicions estèrils. Amb aquest sistema es destrueixen tots els microorganismes però degut a que  és un procés molt ràpid, les vitamines gairebé no es destrueixen i el gust recorda força el dels productes frescos. S’aplica a la llet i a alguns sucs.


Inici de pàginaQuadern de classe

Activitats 17 - 18

Aula ZCreative Commons Reconocimiento-No comercial-Compartir bajo la misma licencia 3.0 España License
Conxita Sabartrés Sala
Valid CSSValid html 4.01Valid WAI 1.0 AAA
Des de gener de 2010:Contador de visitas Free counter and web stats