Tecnologia 2º ESO

altres procediments físics de conservació

Es caracteritzen perquè s’actua directament sobre els aliments sense afegir-hi cap altre element.

 Fumatgefumatge


Consisteix a sotmetre el producte al fum generat en cremar fustes aromàtiques com el roure o el faig, que desprenen una aroma característica i que s’impregna en el producte i a més de deshidratar l’aliment també aprofita les propietats antisèptiques i antibacterianes del fum que mata alguns dels microorganismes i en redueix la possibilitat de creixement i reproducció dels altres.També millora les característiques organolèptiques de l’aliment. Aquest sistema s’aplica a algunes carns i al peix. 


Irradiació


Consisteix a sotmetre els aliments a l’acció de radiacions, semblants als raig X. S’aconsegeix destruir tota mena de bacteris i larves d‘insectes. És un sistema poc emprat, només per a  grans indústries. I per retardar la germinació de productes com les patates, alls, cebes.  


Envasament al buit

Es basa en eliminar l’aire a l’hora d’envasar els aliments a fi d’evitar l’acció dels agents oxidants. És una tècnica cada cop més usada.

Inici de pàginaQuadern de classe

Activitats 28 - 29

Aula ZCreative Commons Reconocimiento-No comercial-Compartir bajo la misma licencia 3.0 España License
Conxita Sabartrés Sala
Valid CSSValid html 4.01Valid WAI 1.0 AAA
Des de gener de 2010:Contador de visitas Free counter and web stats