Esportista nomenat pel seu C.O.N. per a ser l'encarregat de dur la bandera del seu país en la cerimònia d'inauguració. Acostuma a ser un esportista que destaca pels seus assoliments esportius o d'especial rellevància en el seu país. En la cerimònia de clausura sol ser un altre esportista del país, que ha obtingut uns resultats brillants en els Jocs Olímpics que conclouen.

Persona que va pronunciar l'homilia en la catedral de Sant Pau a Londres en 1908 i que va pronunciar les famoses paraules “El més important no és guanyar, sinó participar”. Aquestes paraules van ser recollides pel baró de Coubertin i les va citar i comentar en un sopar ofert pel govern britànic. D'aquí sorgeix la creença de molta gent que li va atorgar la paternitat d'aquestes paraules.

  
 


                


              
            
             

                    


 
Campament que reuneix a joves esportistes dels països participants en els Jocs Olímpics durant la celebració dels mateixos i que convoca el Comitè Organitzador. Es realitzen activitats culturals i seguiment d'algunes competicions. Els participants són seleccionats per cada Comitè Olímpic Nacional.
 

 
Cadascun dels esportistes que aconsegueix penjar-se la medalla d'or en qualsevol esport, disciplina o prova, durant la celebració d'uns Jocs Olímpics. És un títol vigent per a la resta de la vida.
 

 
Persona responsable de la delegació d'un C.O.N. que assisteix a uns Jocs Olímpics i compleix les funcions d'enllaç amb el C.I.O., les federacions internacionals i el comitè organitzador.
 

 
És el document base de l'Olimpisme. Conté les regles i els textos d'aplicació del Moviment Olímpic i totes les instruccions relacionades amb l'organització dels Jocs Olímpics. En ella, es contemplen i s'estableixen les atribucions de cada organisme olímpic.
 

 
 
            
                 
                  Contactar