Competicions que se celebraven en Olimpia a partir de l'any 776 a. C. En l'antiga Grècia, les competicions esportives i culturals que es celebraven tenien una finalitat religiosa i es feien en honor a Zeus. Eren els jocs més famosos i es celebraven en períodes denominats Olimpíades on els atletes de les ciutats gregues es preparaven per a competir. Van ser suprimits per Teodosi I en l'any 393 d. C.

Competicions d'esports que es disputen sobre neu i gel. Format per set esports i supervisat pel C.I.O. i la Carta Olímpica. Els primers Jocs Olímpics d'Hivern es van celebrar en 1924 en Chamonix. Fins al 1992 els Jocs coincidien en el mateix any amb els Jocs Olímpics d'estiu. A partir de 1994, els Jocs Olímpics d'Hivern es celebren cada quatre anys però amb dos anys respecte als Jocs d'estiu.

  
 


                


              
            
             

                    


 
Conjunt de competicions esportives que es desenvolupen cada quatre anys des dels primers Jocs Olímpics celebrats en 1896 a Atenes. Es denominen també Jocs de l'Olimpíada. En els Jocs participen esportistes de tot el món inscrits pels C.O.N. als quals pertanyen. Els Jocs Olímpics són competicions entre individus i equips, no entre països, i tenen una durada de setze dies, incloent el dia de la inauguració. L'organització d'uns Jocs Olímpics es concedeixen a una ciutat, designada pel C.I.O. i que conta amb l'aprovació del C.O.N. respectiu. La restauració dels Jocs és deguda al baró Pierre de Coubertin.
 

 
Conjunt de competicions que es celebren dues setmanes després de la celebració dels Jocs Olímpics. Són competicions per a persones amb alguna discapacitat i que participen en esports adaptats a les seves minusvàlies. Els esportistes aconsegueixen les seves medalles en una competició que es celebra en la mateixa ciutat seu que acull els Jocs Olímpics. Existeix una classificació mèdica que agrupa als esportistes en categories per a permetre la igualtat d'oportunitats per a tots. La primera celebració va tenir lloc en Stoke Mandeville en 1948.
 

 
Paraules pronunciades en la cerimònia d'inauguració dels Jocs per un esportista triat pel comitè organitzador i també per un jutge. Per primera vegada el jurament va ser pronunciat per un esportista en els Jocs Olímpics d'Anvers en 1920. Va ser Víctor Boin, un polifacètic esportista belga qui va pronunciar el següent text: “En nom de tots els participants, prometo que participarem en aquests Jocs Olímpics respectant i complint els reglaments que els regeixen amb veritable esperit esportiu per a glòria de l'esport i honor dels nostres equips”. Aquest jurament ha sofert recentment algunes petites modificacions per a adaptar-lo als temps actuals.
 

 
Ciutat suïssa, capital de la regió del Vaud. Situada a la vora del llac Leman és la capital mundial de l'Olimpisme. Acull la seu del C.I.O. des de 1915 a més del Museu Olímpic des de 1993.
 

 
 
            
                 
                  Contactar