1. El gimnàs

A l'entrada en el lloc arqueològic pel sender que descendeix, es troba, a la dreta el gimnàs. Al costat d'ell, corre el Clàdeu que, al desbordar-se, va arrasar i va destruir tota la seva part occidental. El gimnàs era un espai obert, de base rectangular amb pòrtics d'estil dòric en els quatre costats. Té una profunditat de 220 m i una amplada de 120 m.

2 Galeria oriental del gimnàs

Es conserven restes dels pòrtics de l'est i del sud: ambdós daten del segle II a. de C. En aquest lloc a l'aire lliure s'entrenaven els corredors i els atletes del pentatló, ja que quan les condicions climàtiques eren desfavorables –calor excessiu o pluges–, els entrenaments tenien lloc en els pòrtics.

3-4 Entrada i Galeria sud del gimnàs

Aquest pòrtic va ser construït en l'època hel·lenística, als voltants de l'any 200 a. de C., a continuació de l'extrem sud del pòrtic oriental del gimnàs.

Contava amb dues columnates interiors d'estil corinti, i unia la palestra amb el gimnàs. D'aquest Propileo es conserven la base, fragments de columnes i capitells. Exactament enfront d'aquest pòrtic, a l'est, es troben les ruïnes de l'entrada septentrional de l’Altis, des d'on comença, en direcció nord, el mur occidental del recinte.

5 La palestra

La palestra es troba després del gimnàs, en el sud, i va ser construïda cap al segle III a. de C. Es tracta d'un edifici quadrat d'uns 66 m de costat, l'entrada principal és en el cantó nord-oest.

Els murs exteriors eren de pedra en la base i de maó en la part superior. En el centre, un pati tetragonal descobert servia per als entrenaments dels atletes de lluita, pugilat i pancraci. En el costat nord del pati es conserva un espai de 24,20 x 5,44 m, recobert per rajoles acanalades de les quals, encara avui, es desconeix el seu ús. El pati estava flanquejat per columnes d'estil dòric. Entre aquestes columnes i els murs interiors es formaven corredors on tenien lloc els entrenaments, ja fora en època de molta calor com de pluges.

Entre el mur interior i l'exterior havia diversos compartiments o petites estades, on els atletes s’ungien amb oli; on es passaven sorra pel cos; i on els atletes rebien les instruccions dels seus entrenadors. Les columnes de les habitacions eren d'estil jònic. En el racó nord-est, un estany de 1,40 m de profunditat servia per al bany fred.

Entre 1955 i 1956 es va realitzar una restauració parcial de la palestra. Una reconstrucció completa és impossible, ja que moltes columnes estan totalment destruïdes.

 







 
 


                


              
            
             

                    

 
 
 
 
 
 
            
                 
                  Contactar